Poslovni Dnevnik

‘Od Splita želimo napraviti cjelogodiš­nju destinacij­u’

Michael Saran, direktor Odien Grupe, najavljuje 8 milijuna eura ulaganja u Le Meridien Lav

- MARIJA CRNJAK

“U ovoj godini otvaramo dva nova restorana, Conlemani i 7 Palmi, kao i novu terasu. Naši planovi za ulaganje uključuju i proširenje marine za bar 25 posto, te obnovu apartmana i nekih soba, kao i otvaranje novog beach kluba. U Marini također planiramo nove ugostitelj­ske i trgovačke sadržaje koji će biti na raspolagan­ju našim gostima te lokalnom stanovništ­vu.”, ističe Michael Saran.

Dodaje kako se radi o luksuznom resortu koji mora ići ukorak s novim hotelskim trendovima koji se sve brže mijenaju, uz rast zahtjeva gostiju. Cilj je da Podstrana ali i Split postanu cjelogodiš­nja destinacij­a.

Inače, Odien Grupa hrvatsko turističko tržište poznaje preko svojih tvrtki za organizaci­ju putovanja agencija Čedok bila je prva u bivšoj Čehoslovač­koj koja je pokrenula autobusne ture prema Jadranu. Investicij­a u Podstrani je rezultat analize hrvatskog tržišta na koje je gupacija željela ući upravo zbog velikog potencijal­a u razvoju turizma, kaže nam Saran.

“Hotel Lav bio je najbolji izbor jer se radi o jednom od najvećih i najpoznati­jih hotelskih resorta u Hrvatskoj, koji u svom sastavu ima i marinu, te jednu od najvećih kongresnih dvorana i wellness centar, što je važno za dovođenje gostiju van ljetne sezone. Unatoč tome, još uvijek se radi o destinacij­i koja je podcijenje­na na tržištu Split ima potencijal postati vrhunska svjetska destinacij­a”, ističe Saran, koji je odgovoran za vođenje fonda kao te ujedno i projekt preuzimanj­a hotela Lav.

Uz turistički portfelj koji uključuje i CK Alex, turoperato­ra za Grčku, Ahoy Turizmza Tursku, te ESO Travel za egzotične destinacij­e i putovanja po mjeri, te portal za putovanja Outvia, Odien Grupa jedan je od vodećih investitor­a u nekretnins­kom sektoru. Česi i tu vide svoju šansu.

“Iako nam je turizam od strateškog značaja za ulaganje, naš interes za investicij­e u Hrvatskoj nije ograničen samo na turizam, zbog toga smo odlučili otvoriti ured u Zagrebu. Iz Zagreba ćemo upravljati operacijam­a ne samo u Hrvatskoj, već i Sloveniji i Crnoj Gori, zaključuje Saran. Priznaje da je kompanija zbog geopolitič­ke situacije za sad zaustavila svoje dugoročne planove za ulaganje u Turskoj, koja ove godine očekuje i do 40 posto manji prihod od turizma. To međutim, nije razlog zbog kojeg se ulagači odlučuju doći u Hrvatsku, smatra Saran.

“Iako kriza u drugim zemljama Mediterana može ubrzati neke procese, ne vjerujem da strane ulagače zanima Hrvatska samo zbog problema u Turskoj ili nekoj drugoj zemlji, već vide velik potencijal za ulaganje u Hrvatskoj, pogotovo u području turizma. Mi smo zato tu”, zaključi je Michael Saran.

 ?? FOTO: Odien ?? Michael Saran i Odien Grupa ulaze u nekretnins­ki biznis u regiji
FOTO: Odien Michael Saran i Odien Grupa ulaze u nekretnins­ki biznis u regiji

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia