Poslovni Dnevnik

Velika medalja za tri vina i čak 88 zlata

48. izložba vina kontinenta­lne Hrvatske U Svetom Ivanu Zelini podijeljen­ja priznanja najboljim vinarima

- DARKO BIČAK

dobili su Podrumi Kolar iz baranjske Suze za svoje chardonnay iz 2015., a nagradu je primio vlasnik Ljudevit Kolar.

Nagrada za najbolje ocijenjeno predikatno vino je tradiciona­lno otišla Borisu Drenškom iz vinarije Bodren iz Huma na Sutli koja takve nagrade osvaja na natjecanji­ma od Istanbula do Londona.

Nagrada za najbolje ocijenjeno crno mirno vino iz prethodne dvije godine berbe otišla je baranjskoj Vinariji Pinkert za njihovu mješavinu crnih sorti iz berbe 2014. Nagradu je uručio ministar Davor Romić, a priznanje je primio vlasnik vinarije Zoltan Pinkert.

Nagrada za najbolje ocijenjeno crno mirno vino staro tri i više godina otišlo je vinariji OsilovacFe­ravino za njihovu sortu frankovka berbe 2012., a primio ju je Alen Britvarevi­ć.

Najbolje pjenušavo vino u kontinenta­lnoj Hrvatskoj ima vinarija Vuglec Breg, a nagrada je uručena Jasminki Šaško, glavnoj enologinji Vuglec Brega za pjenušac Baronial iz godine 2011.

Nagrada za najbolje ocijenjeno voćno vino otišla je OPGu Mihalić za sortu tayberry berbe 2015., a preuzeo ju je vlasnik Jadranko Mihalić. Nagrada za najbolje ocijenjeno suho bijelo mirno vino podregije Sjeverozap­adne Hrvatske otišlo je Josipu Vlahoviću iz OPGa Vlahović iz Štefanca za rajnski rizling, berba 2015.

Nagradu za najbolje ocijenjeno bijelo mirno vino s ostatkom neprovrela šećera podregije Sjeverozap­adne dobila je Vinarija Šafran za svoj traminac iz 2012. Predstavni­ci vinarije, a nagradu je preuzela Katarina Tržec, kćer suvlasnika.

Nagrada “Dragutin Stražimir” za najbolje ocijenjen vizualni identitet boce otišao je OPGu PuhelekPur­ek za njihovo vino pjenušac brenda Kraljica.

Najbolje ocijenjeno vino i Šampion 48. izložbe vina kontinenta­lne Hrvatske je Vinarija Bodren i njihova mješavina bijelih sorti, Ledena berba iz 2011.

 ?? MARKO PRPIĆ/PIXSELL ?? Laureti ovogodišnj­e izložba vina kontinenta­lne Hrvatske
MARKO PRPIĆ/PIXSELL Laureti ovogodišnj­e izložba vina kontinenta­lne Hrvatske
 ?? MARKO PRPIĆ/PIXSELL ?? Nagradu OPG-u Puhelek-Purek, uručio je ministar Davor Romić
MARKO PRPIĆ/PIXSELL Nagradu OPG-u Puhelek-Purek, uručio je ministar Davor Romić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia