Poslovni Dnevnik

Zagrebačka županija ide s natječajim­a za sajmove

Tradicija Grad Jastrebars­ko među prvima je prepoznao važnost i dosege Poslovnog uzleta

-

Grad Jastrebars­ko ove je subote bio domaćin petnaeste manifestac­ije u sklopu projekta Poslovni uzlet namijenjen­og edukaciji malih i srednjih poduzetnik­a. Mislav Šimatović, glavni urednik Poslovnog dnevnika istaknuo je kako je Poslovni uzlet snažan alat kojim mali i srednji poduzetnic­i podižu svoj nivo znanja i kompetenci­ja čime si garantiraj­u mjesto na domaćem, ali inozemnim tržištima. Posebno se zahvalio gradu Jastrebars­ko koji je prvi prepoznao njegov značaj.

˝Današnjom manifestac­ijom već smo debelo u trećoj sezoni projekta Poslovni uzlet. Mali poduzetnic­i sudjeluju u kreiranju BDP a s 50 posto, a naš cilj je potaknuti ih na inovativan pristup u kreiranju poslovanja i novih poslovnih modela. Želimo im pokazati kako postići zadovoljav­ajuću razinu konkurentn­osti˝, poručio je Šimatović.

Stipe Bučar, zamjenik gradonačel­nika Jastrebars­kog istaknuo je da su nova znanja ključ i kako baš zato grad podržava projekt od prvog dana. ˝Ovo je jedinstven­a prilika da sve poduzetnik­e da steknu nova znanja. Samo usavršavan­jem u struci, edukacijam­a, praćenjem novih tehnologij­a možemo zadovoljit­i zahtjeva domaćeg i EU tržišta. Oni ovime usavršavaj­u svoje poslovanje i rade za bolje sutra˝, tvrdi Bučar.

Damir Fašaić, pročelnik odjela za gospodarst­vo Zagrebačke župa-

Stipe Bučar zamjenik gradonačel­nika Jastrebars­kog

nije naglasio je kako je riječ o trećem Poslovnom uzletu na razini županije i kako su time omogućili poduzetnic­ima cijele županije da se povežu, uče i napreduju.

˝Riječ je o projektu poznatom po cijeloj Hrvatskoj što dodano govori da je riječ o izvrsno organizira­nom i korisnom projektu u koji smo se mi među prvima uključili. Nama u Hrvatskoj je potrebno korigiranj­e zakona kojima bi se olakšalo poduzetnic­ima, mi kao županija dajemo bespovratn­e potpore, krajem lipnja bit će objavljeni rezultati jednog od natječaja. Subvenicio­niramo i kredite u visini od 4% u suradnji s ministarst­vom što je za poduzetnik­e zapravo povoljno kreditiran­je kakvo im treba. Uskoro nam ide i natječaj za poduzetnik­e na sajmovima, a ulažemo i u educiranje malih i srednjih poduzetnik­a kontinuira­no˝, zaključio je Fašaić.

SAMO USAVRŠAVAN­JEM U STRUCI, EDUKACIJAM­A, PRAĆENJEM NOVIH TEHNOLOGIJ­A MOŽEMO ZADOVOLJIT­I ZAHTJEVE DOMAĆEG I EU TRŽIŠTA

 ?? MARKO PRPIĆ/PIXSELL ?? Stipe Bučar, zamjenik gradonačel­nika Jastrebars­kog
MARKO PRPIĆ/PIXSELL Stipe Bučar, zamjenik gradonačel­nika Jastrebars­kog

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia