Poslovni Dnevnik

Matko Bolanča: Darko Šket ima punu potporu Nadzornog odbora

Pevec Pevecu Bivši vlasnik trgovačkog lanca nastavlja rat protiv Darka Šketa

- BOŽICA BABIĆ

Zdravko Pevec tvrdi da je sastav novog NO-a predložila skupina dioničara koje je on okupio i ‘brifirao’

Zdravko Pevec, bivši vlasnik trgovačkog lanca Pevec, ne posustaje u pokušajima ponovnog ulaska u svoju nekadašnju tvrtku, koja je početkom 2010. završila u stečaju teškom 1,9 milijardi kuna. Tvrtku je kroz stečaj vodio stečajni upravitelj Darko Šket i kako je za 2011. uz prihod od 613 milijuna kuna ostvarena i dobit od 10,5 milijuna kuna, već u lipnju 2012. sudskom odlukom zaključen je stečaj i dopušteno osnivanje dioničkog društva Pevec sa 713 dioničara te gotovo 900 zaposlenih u 12 trgovačkih centara, a predsjedni­kom Uprave imenovan je stečajni upravitelj Darko Šket.

'Podcijenje­na dionica'

“Šket cijelo vrijeme posluje vrlo netranspar­entno i ruši vrijednost tvrtke. Tome je, međutim, konačno došao kraj. Na posljednjo­j Glavnoj skupštini, održanoj potkraj prošlog tjedna, nije prošao Šketov plan o imenovanju novih, njegovih članova Nadzornog odbora, nego je izabran potpuno novi sastav Nadzornog odbora predložen od skupine dioničara koje sam ja okupio i infor- mirao ih o brojnim negativnim detaljima iz poslovanja tvrtke,” ustvrdio je za Poslovni dnevnik jučer Zdravko Pevec.

On je uvjeren da su ne samo Šketu, već i timu njegovih suradnika koje je u međuvremen­u zaposlio u kompaniji, dani odbrojani te da će novi Nadzorni odbor uskoro donijeti upravo takvu odluku. Zdravko Pevec nadalje tvrdi kako bi kompanija nakon novog, radikalnog zaokreta u kratkom razdoblju mogla sa sadašnjim brojem zaposlenih čak udvostruči­ti prihod. Prema njegovoj ocjeni, podcijenje­na je i vrijednost dionice. “Realna cijena je pet puta veća u odnosu na sadašnjih 100 kuna,” tvrdi Zdravko Pevec.

Tendencioz­an autsajder

Planove Zdravka Peveca o brzoj smjeni Šketa odlučno, međutim, opovrgava novi predsjedni­k NOa Matko Bolanča. “Informacij­e o smjeni predsjedni­ka Uprave društva Pevec neistinite su. Riječ je o insinuacij­ama i tendencioz­nim izjavama koje nemaju nikakvog temelja. Uvaženi gospodin koji prenosi takve informacij­e nije uključen u rad ni jednog tijela koje bi imalo utjecaj na donošenje bilo kakvih odluka vezano uz poslovanja tvrtke Pevec. Sukladno tome, demantiram­o spomenute navode te izražavamo svoju punu potporu predsjedni­ku Uprave Darku Šketu koji je uz naše radnike svojim upravljanj­em zaslužan za sjajne poslovne rezultate dioničkog društva Pevec. Nadalje, imenovanje novog NOa izglasano je na Glavnoj skupštini temeljem statuta tvrtke, a na čiji odabir gospodin Zdravko Pevec nije imao nikakav utjecaj,” ističe Bolanča.

 ?? D. ŠPEHAR/PIX ?? Zdravko Pevec ne posustaje u pokušajima ponovnog ulaska u negdašnju tvrtku
D. ŠPEHAR/PIX Zdravko Pevec ne posustaje u pokušajima ponovnog ulaska u negdašnju tvrtku
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia