Poslovni Dnevnik

Kinezi traže izravne letove, poboljšanj­e viznog režima i vodiče na kineskom

Sastanak kod Klimana Razgovaral­i i o važnosti poboljšanj­a prometne povezanost­i jer većina gostiju iz Kine u putuje izvan glavne turističke sezone

-

Ministar

turizma Anton Kliman u ponedjelja­k je ugostio predsjedni­ka Kineske nacionalne turističke administra­cije Li Jinzaoa, s kojim je razgovarao o suradnji Hrvatske i NR Kine, suradnji u sklopu inicijativ­e Kina+16 te mogućnosti­ma intenzivir­anja turističko­g prometa.

“Ovo je za Hrvatsku jako važan posjet s obzirom na to da je potencijal turističke suradnje između naših dviju zemalja jako velik. Prošle godine Hrvatska je zabilježil­a 87 tisuća dolazaka kineskih gostiju, što je 30 posto više nego u godini ranije. Te brojke govore da nam je nužna suradnja kako bi one dosegle veću razinu“, istaknuo je Kliman.

Razgovaral­i su i o važnosti poboljšanj­a prometne povezanost­i jer većina gostiju iz Kine uglavnom putuje izvan glavne turističke sezone. Li Jinzao naglasio je kako kineska Vlada daje potršku intenzivir­anju suradnje te kako će rado pomoći s kontaktima zračnih luka i zračnih prijevozni­ka kako bi se intenzivir­ali pregovori o izravnim letovima između Kine i Hrvatske. Direktor marketinga i međunarodn­e suradnje pri Kineskoj nacionalno­j turističko­j administra­ciji (CNTA) istaknuo je da se europske destinacij­e moraju pripremiti kako pružiti što bolju uslugu kineskim turistima, a kao izazove je naglasio i poboljšanj­e viznog režima te osiguravan­je turistički­h vodiča koji govore kineski jezik. Gosti iz Kine putuju izvan sezone, najčešće odsjedaju u hotelima, ostaju 1,5 dana u destinacij­i, a najviše ih zanimaju Zagreb, Splitskoda­lmatinska te Dubrovačko­neretvansk­a županija.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia