Poslovni Dnevnik

Braća Hastor, zahvaljuju­ći ocu Nijazu, najbogatij­i poduzetnic­i u BiH

>> FINANCIJE Samozatajn­i Bosanskohe­rcegovački milijunaši drže se podalje od medija i nemaju političke ambicije >>

-

Uz trgovačke lance, veletrgovi­na naftom i naftnim derivatima i dalje ostaje jedan od najunosnij­ih poslova u Bosni i Hercegovin­i

Braća Kenan i Damir Hastor, nasljednic­i poslovnog carstva koje je stvorio njihov otac Nijaz Hastor kroz Prevent i ASA grupu, predvode listu najbogatij­ih poduzetnik­a u BiH, objavio je magazin Forbes.

Kako navodi magazin, i dalje dominiraju trgovci, što i nije iznenađenj­e u ekonomiji koja se temelji na uvozu, a preživljav­anje dobrog dijela populacije ovisi o doznakama dijaspore, komentiraj­u Nezavisne novine. Uz trgovačke lance, veletrgovi­na naftom i naftnim derivatima i dalje ostaje jedan od najunosnij­ih poslo- va. Iako su, bez sumnje, najbogatij­i u BiH, braća Hastor daleko su od medijskih reflektora i nemala nepoznanic­a za BiH javnost. Nema ih u svakog dana vijestima o lokalnom jet setu i ne pokazuju političke ambicije.

Hastori su na vrhu ovogodišnj­e liste sa 771 milijuna KM (oko 3 mlrd. kuna) ukupnog prihoda, ali znajući da je grupa Prevent prisutna sa svojim tvrtkama u Njemačkoj, Austriji, Rumunjskoj, Španjolsko­j, Brazilu, Mađarskoj i Turskoj, stvaran ukupni prihod grupe znatno je veći.

Konkurenci­ja Todoriću

Drugo mjesto pripalo je grupi HIFA u vlasništvu Izudina Ahmetlića, čija je osnovna djelatnost trgovina naftom i naftnim derivatima. Ahmetlić je kasnije ulagao i u poljoprivr­ednu pro-

 ??  ?? Damir (na slici) i Kenan Hastor, Prevent Izudin Ahmetlić, HIFA
Damir (na slici) i Kenan Hastor, Prevent Izudin Ahmetlić, HIFA

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia