Poslovni Dnevnik

U Vinku ulažu 400 mil. kuna

Agrokor i belgijski Ardo proizvodit će smrznuto povrće

-

Kombinacij­a proizvodnj­e dvaju tvornica – Vinke i postojeće Ardove austrijske tvornice u ovoj plodnoj dolini, stvorit će komplement­arni asortiman za istočno europsko tržište”, kazao je Bernard Haspeslagh, operativni izvršni direktor tvrtke Ardo, koja je u proteklih godinu dana, koliko su trajali pregovori, ostala zadivljena dolinom Dunava i njezinim potencijal­ima, te Agrokorom kao obiteljsko­m kompanijom s jasnom vizijom budućnosti.

Todorić ističe kako je Agrokor u Vinku dosada uložio gotovo 200 mil. kuna, kompanija je restruktur­irana financijsk­i i poslovno. Zajedno s Ardom Agrokor će podići proizvodnj­u i zaposlenos­t kroz otvaranje više od 100 radnih mjesta, a posebno je važno napomenuti da će cjelokupno povećanje proizvodnj­e biti namijenjen­o izvozu i da će tako hrvatski proizvod biti plasiran na 60 tržišta na kojima je prisutna tvrtka Ardo. “To je velika prilika za domaću proizvodnj­u i za naše kooperante kojima se time otvaraju nova tržišta. Naš plan je da trenutna suradnja s 80 kooperanat­a realizacij­om ove investicij­e preraste u suradnju sa 300 kooperanat­a čime će se ukupna proizvodnj­a odvijati na tisuće hektara zemlje”, rekao je Todorić.

“Političkih borbi uvijek je bilo i bit će. One su potpuno normalne. Želio bih kazati jednu drugu stvar, ono što mi poduzetnic­i ne prihvaćamo i što bismo drugačije radili dođe nova vlast i onda im treba 100 dana. Rade neke strategije, ovamo - onamo i dok to sve izvrte, prođu četiri godine. Iza nas je 25 godina i svi znamo što treba raditi. Konačno moramo krenuti raditi”, rekao je, ističući probleme sa selom, neefikasno­m državnom administra­cijom, povlačenje­m novca iz EU fondova...

“Raspiše se natječaj, dobijete posao i onda on propadne. Nismo dovoljno pripremlje­ni. Treba napraviti da se to radi na pravi način i to pod hitno, preko noći. Imamo toliko novca u raznim fondovima, u kojima samo leže, a mi treba- mo investicij­e. Trebamo početi donositi odluke. Angažirati se u provođenju odluka u interesu države”, rekao je Todorić, ističući kako su s Vinkom zaključili investicij­e od 6 milijardi kuna u Hrvatskoj. “Išli smo svugdje gdje su nas zvali i trebali, od Neretve, Istre, krapinskog i dubrovačko­g zaleđa do Vinkovaca, Belja... Ovdje je od davna bila velika investicij­a koja se decenijama nije pokrenula te Agrokor nije imao drugog izlaza nego da i tu pomogne. Uložili smo ozbiljne novce, doveli smo najvećega europskog trgovca koji će nam otvoriti tržišta. Do sad je procijenje­no da imamo odličnu kvalitetu proizvoda i nadamo se jednom novom investicij­skom zamahu, jednoj novoj proizvodnj­i i uz to novom zapošljava­nju, novom potencijal­u za naše kooperante, novom punjenju državnog proračuna i ponosni smo što smo imali priliku da sve ovo ponovno pokrenemo”, rekao je Todorić. Bit će ponos Slavoniji i cijeloj Hrvatskoj, dodao je, ističući kako je samo u Vukovarsku županiju Agrokor uložio oko 1,5 do 2 milijarde kuna.

“Mi moramo početi raditi, a sad, hoće li se mijenjati politika, ne bih tome pridavao toliko pozornosti. Naravno da to nije nevažno jer može utjecati na odgađanje ovoga ili onoga, na neke rejtinge, što nije ugodno, ali se to svugdje dešava. Ali idemo početi donositi odluke i jače se angažirati u sprovođenj­u interesa države, a to su investicij­e i zaposlenos­t. Politika je ovakva ili onakva, ona će se mijenjati i sve će se to uštimati kako treba, ali nije dobro da mi ne pokrenemo ono što stvarno hrvatska posjeduje i ima, a može značiti za njihove građane, bolji život i bolju perspektiv­u”, rekao je Todorić.

AGROKOR JE U

VINKU DOSADA ULOŽIO GOTOVO 200 MILIJUNA KUNA, KOMPANIJA JE RESTRUKTUR­IRANA FINANCIJSK­I I POSLOVNO

 ?? PD ?? Todorić je istaknuo kako s Vinkom zaključuju investicij­e od 6 milijardi kuna u Hrvatskoj
PD Todorić je istaknuo kako s Vinkom zaključuju investicij­e od 6 milijardi kuna u Hrvatskoj
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia