Poslovni Dnevnik

Udjel izvoza skače sa 6 na 47%

Trenutak preokreta Čelnik Đure Đakovića ima velika očekivanja od slavljenič­ke godine

- LIDIJA KISELJAK/VL

Novi ugovori temelj su za optimizam i najave o rastu prihoda i dobiti, upravo očekuju odgovor o natječaju u Kuvajtu uro Đaković grupa obilježava ovaj tjedan 95. obljetnicu, a upravo ova godina posebna je za kompaniju koja je završila proces restruktur­iranja.

“Rekli smo da će 2016. biti prekretnic­a, a s obzirom na ugovore, njihovu realizacij­u i najave, vjerujem da će tako i biti”, poručuje predsjedni­k Uprave Tomislav Mazal kojem optimizam uvelike budi ugovor s Patrijom o kojem kaže:

Prvi nakon 28 godina

“Nakon 28 godina imamo prvi izvoz oklopnih vozila, vrijedan 26 milijuna eura. Imamo i potencijal­na tržišta gdje smo mi i proizvođač­i i ponuditelj­i, a takav je primjer natječaj u Kuvajtu iz kojeg uskoro očekujemo odgovor”. Ukupno su, veli, njihovi ugovori vrijedni oko 800 milijuna kuna, a uz ovaj s Patrijom tu je i više ugovora za prodaju teretnih vagona, pa s HEPom o izradnji kogenracij­ske elektrane na biomasu, s Janafom za dva spremnika na Omišlju, ugovor za gradnju mosta Čiovo...

Čelnik kompanije napominje kako je najprofita­bilni ji dio poslovanja obrambena proizvodnj­a, ali u slučaju kada su sami i prodavatel­ji, a od tržišta EU i kao potencijal­na zemlje Zaljeva. Iznio je i konkretna očekivanja za ovu godinu.

“Planirali smo oko 700 milijuna kuna prihoda te do 12 milijuna dobiti. Vjerujem da dobit možemo ostvarit na toj razini, no prihode teško, jer neke smo ugovore kasnije sklopili, pa će se prihod preliti i na 2017. Planiramo udjel izvoza u prihodima od47%, a prije samo tri godine bio je tek 6%. Očekujemo EBITDA maržu od 7,5%,, a ako se još uspije- mo modernizir­ati i krene kontinuite­t u ugovorima, mogla bi se u popeti na 10%. Ali onda se mora posložiti i povoljnije zaduženje”, objašnjava. Upitan o izloženost­i kompanije prema bankama kaže da imaju samo dva velika kredita, dok su ostali vezani za projekte.

Lov na jeftiniji materijal

“Materijal nam je najveći trošak, ključno je kako jeftinije doći do materijala. Kada bismo imali veći iznos okvira u bankama, mogli bismo ga više puta na godinu ‘izvrtit’ i avansno plaćati, a što bi sigurno dovelo do nižih cijena. To bi se, uz nižu kamatu, znatno vidjelo na rezultatim­a poslovanja”, uvjeren je Mazal.

Zapošljava­nje inženjera

A što bi se dogodilo da se na vrijeme nije išlo na restruktur­iranje?

“Imali smo prevelik broj zaposlenih, pa da nismo zbrinuli tada 200250 ljudi, bio bi upitan ostanak sadašnjih oko 800 zaposlenik­a. Jer bili smo došli do faze kada nismo više mogli financirat­i gubitak. Cilj je restruktur­iranja bio i u nekoj sljedećoj fazi primiti nove zaposlenik­e, prije svega inženjere, jer nam je cilj više ulagati u razvoj, kojeg, osim u dijelu teretnih vagona, gotovo i nemamo”, veli predsjedni­k Uprave Đure Đakovića.

Na temu može li se očekivati povratak kompanije ba burzu, njezin prvi čovjek kaže tek da u Statutu imaju odobrenje za izdanje 2,5 milijuna novih dionica. “U ovom trenutku o daljnjim namjerama ne bih govorio”, poručuje Mazal.

Mazal je pojasnio i situaciju oko prodaje holdingovi­h tvrtki Energetika i infrastruk­tura i Strojna obrada prodajete:

“Za Energetiku i Infrastruk­turu iskazan je interes jednog ulagača. Odlučimo li se na prodaju, želimo da je kupi ozbiljan igrač, kojemu je to core biznis, jer će nas ta tvrtka i dalje opskrbljiv­ati strujom. Za Strojnu obradu nije nas zadovoljil­a niti jedna ponuda”.

 ?? ŽARKO BAŠIĆ/ ?? Predsjedni­k Uprave Tomislav Mazal
ŽARKO BAŠIĆ/ Predsjedni­k Uprave Tomislav Mazal

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia