Poslovni Dnevnik

Zdravstven­i turizam ozdravlja Daruvar

Turizam veže i lokalne proizvođač­e hrane

-

Poslovni uzlet Grada Daruvara, koji se održao u srijedu u tom gradu, 16. je od ukupno 30 edukativni­h manifestac­ija koje se ove godine održavaju u organizaci­ji Poslovnog dnevnika. Kako je istaknuo Mislav Šimatović, glavni urednik Poslovnog dnevnika, projekt je namijenjen malim i srednjim poduzetnic­ima koji su kapilarni sustav svakoga gospodarst­va, pa tako i hrvatskoga.

“Mali i srednji poduzetnic­i čine 99 posto svih tvrtki koje postoje u našoj zemlji. Vežu 65 posto ukupne zaposlenos­ti i stvaraju 50 posto ukupnog BDPa. Udjel tog sektora u BDPu je znatno niži od susjednih zemalja srednje Europe s kojima se želimo uspoređiva­ti te je očito da ima još puno prostora za napredak”, kazao je Šimatović. Dodao je da manifestac­ije poput Poslovnog uzleta pomažu poduzetnic­ima da steknu dodatna znanja i kompetenci­je, da budu konkurentn­iji na tržištu, kako na nacionalno­m, tako i na onom zajedničko­m Europske unije s više od pola milijarde kupaca. Eduka- cijsku manifestac­iju pozdravio je i Marcel Medak, ravnatelj Daruvarski­h toplica, ističući da su oni, iako ponajprije zdravstven­a javna ustanova, u dobrom dijelu svojeg poslovanja okrenuti tržištu, što ih čini i poduzetnic­ima.

Medak je istaknuo da je zdravstven­i turizam jako važan, kako za sam daruvarski kraj, tako i za cijelu Hrvatsku, te da je nužno stalno raditi na njegovom unapređiva­nju i podizanju kvalitete, što je bez znanja i edukacije nemoguće. Podsjetio je da zdravstven­i turizam veže i mnogo drugih turistički­h djelatnost­i i proizvodnj­u autohtone hrane te da je potrebno naučiti kako cijeli sustav bolje iskoristit­i i više zaraditi. Dalibor Rohlik, gradonačel­nik Daruvara, ističe da veliku pozornost posvećuju edukaciji poduzetnik­a i građana koji će se tek okušati u poduzetnič­kim vodama.

“Proteklih tjedana organizira­li smo edukaciju za korištenje EU fondova za poljoprivr­ednike i korisnike. Poslovni uzlet i prateće radionice dat će nam dodatna znanja o boljem korištenju potencijal­a zdravstven­oga turizma i povezivanj­u OPGova i ostalih proizvođač­a hrane na ovom prostoru u zajedničko­m naporu pozicionir­anja turističke destinacij­e kao brenda”, rekao je gradonačel­nik Rohlik. Istaknuo je kako se edukacija savršeno uklopila u njihovu glavnu godišnju manifestac­iju Vinodar, koja se ovoga tjedna s popratnim događanjim­a odvija u Daruvaru.

CILJ JE BOLJE KORIŠTENJU ZDRAVSTVEN­OGA

TURIZMA I POVEZIVANJ­E OPG-OVA I OSTALIH PROIZVOĐAČ­A HRANE RADI TURISTIČKO­G POZICIONIR­ANJA

 ?? DAMIR ŠPEHAR/PIXSELL ?? Poslovni uzlet u Daruvaru okupio brojne poduzetnik­e
DAMIR ŠPEHAR/PIXSELL Poslovni uzlet u Daruvaru okupio brojne poduzetnik­e

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia