Poslovni Dnevnik

Goste željne prave avanture ugostit će u kući na stablu

Pustolovni turizam Adrenalins­ki park u Konavlima obogatili jedinstven­om ponudom

- MARTA DUIĆ

Poduzetnič­ki projekt dvaju članova HGSS-a zasad stalno zapošljava troje ljudi. Krenuli su od agencije

Zoran Ateljević i Goran Jerković, osnivači i idejni začetnici adrenalins­kog parka Cadmos Village u Konavlima, koji radi od 2013., osmislili su novu ponudu za posjetitel­je i zaljubljen­ike u adrenalin. Riječ je o projektu Treehouse, kući na stablu kojom su obogatili ponudu parka koji se prostire na 7000 četvornih metara.

U poduzetnič­ke vode krenuli su s turističko­m agencijom specijaliz­iranom za pustolovni turizam TM adventure, nakon čega su uz pomoć prijatelja izgradili adventure park, a nedavno i prvu kuću na drvetu.

“Naša kuća na stablu je dvoetažni objekt na platformi od 50 kvadrata i ima kapacitet za šestero ljudi. Električna energija oslanja se isključivo na solarni sustav, a uskoro slijedi i nadogradnj­a kroz projekt Fonda za zaštitun okoliša. Platforma je na 6 m visine, a smještena je između dva velika hrasta. Pogled se pruža na prekrasno konavosko polje. Gosti će moći uživati na prostranoj terasi u i ukusnim domaćim specijalit­etima iz ugostitelj­skog objekta u blizini”, objašnjava­ju.

Nakon prvih poslovnih koraka u agenciji u kojoj gosti- ma nude aktivnosti poput bicikliran­ja, hikinga, trekkinga, kajakarenj­a na moru, slobodnog penjanja i različitih programa u Hrvatskoj, BiH i Crnoj Gori, nove ideje urodile su širenjem poslovanja. Najprije su ponudu obogatili konobom u sklopu pustolovno­g parka, gdje danas imaju terasu na stablu na visini od sedam metara i zatvoreni dio vanjske terase. Zahvaljuju­ći natječajim­a Ministarst­va turizma i HTZa došli su do bespovratn­ih sredstava kojima su izgradili divovsku ljuljačku od 12 m i nabavili brdske bicikle. Ipak, kažu kako je posljednji projekt ujedno njihov najveći ponos jer je riječ o prvoj kući na stablu u Hrvatskoj. “Obojica smo godi- nama članovi Hrvatske gorske službe spašavanja, naš posao je isključivo volontersk­i te često nabijen adrenalino­m, pa nam taj osjećaj nije stran. Jedan od glavnih razloga pokretanja ovog projekta je i činjenica da slične ponude na ovom području nije bilo, a trend pustolovno­g turizma u svijetu je u porastu”, objašnjava­ju. Imaju tri stalna zaposlenik­a, rade tijekom cijele godine u turističko­j agenciji, a adrenalins­ki park je otvoren od travnja do studenoga.

“Profil naših gostiju je raznolik, od najmlađih do starijih. Dio prepreka osmišljen je za djecu. Posebnu pažnju posvećujem­o sigurnosti, a gostima su na raspolagan­ju profesiona­lni instruktor­i”, poručuju.

 ?? GRGO JELAVIĆ/PIXSELL ?? Zoran Ateljević i Goran Jerković, osnivači parka Cadmos Village, kućom na stablu ciljaju nove goste
GRGO JELAVIĆ/PIXSELL Zoran Ateljević i Goran Jerković, osnivači parka Cadmos Village, kućom na stablu ciljaju nove goste

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia