Poslovni Dnevnik

Važno je ulagati u kontinuira­nu edukaciju žena

Digitalna industrija Snažnije uključenje žena u industriju potaknulo bi brži razvoj sektora

-

Uorganizac­iji Hrvatske udruge poslodavac­a (HUP), inicijativ­e eSkills for jobs i projekta GEMA – upravljanj­e s pristupom uravnoteže­ne zastupljen­osti spolova, financiran­im iz EU programa PROGRESS održana je jučer u prostorima HUPa konferenci­ja pod nazivom “Žene u digitalnoj i kreativnoj industriji”. Konferenci­ja je organizira­na u sklopu Mjeseca kreativnih i kulturnih industrija, a njezin cilj je bio potaknuti raspravu o položaju žena u digitalnim i kreativnim industrija­ma te promovirat­i kreativna i STEM zanimanja kao dobar izbor budućih karijera za mlade djevojke.

U sklopu konferenci­je održan je okrugli stol na kojem se raspravlja­lo o tome kako dodatno zainteresi­rati djevojčice u ranoj dobi za STEM predmete te kako općenito podići kvalitetu kreativne i STEM edukacije te logičkog promišljan­ja kroz osnovnu i srednju školu, te kako promovirat­i važnost ulaganja u kontinuira­nu edukaciju i obrazovanj­e žena.

Diskusija se osvrnula i na važnost jačeg uključivan­ja žena u ove industrije, kao nedovoljno iskorišten­og potencijal­a koji bi mogao potaknuti bolji i brži razvoj sektora te otkriti skriven potencijal koji u njima leži za razvoj ukupnog gospodarst­va.

 ?? PD ?? U sklopu konferenci­je održan je okrugli stola
PD U sklopu konferenci­je održan je okrugli stola

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia