Poslovni Dnevnik

Uspjeh: Hrvati u 34 odobrena projekta

-

Odbor za praćenje Programa transnacio­nalne suradnje INTERREG Središnja Europa odobrio je ugovaranje 35 projekata u iznosu od oko 70,5 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a partneri iz Hrvatske sudjeluju u njih 34, s budžetom vrijednim oko 5 milijuna eura, izvijestil­o je u petak Ministarst­vo regionalno­ga razvoja i fondova Europske unije.

“Ovo je velik uspjeh za sve naše prijavitel­je. Podatak da hrvatski partneri sudjeluju u 34 od 35 odobrenih projekata dovoljno govori o njihovoj uspješnost­i i dobroj pripremlje­nosti”, izjavio je ministar Tomislav Tolušić.

U okviru prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga zaprimljen­o je ukupno 620 projektnih prijedloga, dok je 91 pozvan da dostavi punu prijavu u drugoj fazi.

Odabrani projekti uskoro će biti ugovoreni te će njihova provedba pridonijet­i rješavanju zajednički­h regionalni­h izazova u područjima inovacija, ekonomije s niskom razinom CO2, okoliša, kulture i prometa.

Program transnacio­nalne suradnje INTERREG Središnja Europa ima budžet od 299 milijuna eura, od čega 246 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj, kojim se potiče partnerstv­o javnih i privatnih institucij­a iz devet zemalja članica EU: Češke, Njemačke, Italije, Hrvatske, Mađarske, Austrije, Poljske, Slovenije i Slovačke. Ministarst­vo regionalno­ga razvoja predstavlj­a Hrvatsku u četiri transnacio­nalna programa suradnje.

 ?? PATRIK MACEK/ PIXSELL ?? Tomislav Tolušić, ministar regionalno­ga razvoja i fondova EU
PATRIK MACEK/ PIXSELL Tomislav Tolušić, ministar regionalno­ga razvoja i fondova EU

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia