Poslovni Dnevnik

U Omišu izrađuju svijeće po 700 godina starom ruskom receptu

- MARTA DUIĆ

Iako su se tržištu predstavil­i prije samo četiri mjeseca, iza njih su brojna sajamska izlaganja, a u pregovorim­a su i s mnogim suve- nirnicama koje ih žele uvrstiti u svoj asortiman. “Najveći adut naših svijeća i njihova posebnost leži u tome što su ekološke i unikatne. Radimo, naime, posebnim stilom rezbarenja svijeća kakvim su se bavili prije 700 godina, takve svijeće tada su imali samo elitni domovi, pa ne treba čuditi što se njihove cijene kreću od 70 do 250 kuna˝, kaže Marunčić.

Odlične reakcije

Zbog posebnog stila izrade svijeća, ističe, jedinstven­i su na hrvatskom tržištu, a i reakcije tržišta su odlične.

Pohvale im stižu sa svih strana. Planiraju idućih mjeseci raditi na promociji svijeća po Hrvatskoj jer mnogi nikada nisu ni čuli za ovakav tip svijeća.

“Ovakav proizvod grad, županija i država moraju prepoznati i cijeniti. Volimo ono što radimo. Kad dođemo u radionicu i krenemo s proizvodnj­om, mašta nam ne prestaje raditi. Hrvati su oduvijek cijenili ručni rad i reakcije publike su fenomenaln­e. To je ono što nas gura naprijed. Kao poduzetnic­i početnici nismo očekivali tako dobre reakcije, od Slavonije do Dalmacije, ali i iz europskih zemalja poput Slovenije, Italije, Njemačke pa čak i daleke Australije”, kaže Marunčić.

 ?? IVO ČAGALJ/PIXSELL ?? Ivan i Elena Marunčić
IVO ČAGALJ/PIXSELL Ivan i Elena Marunčić
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia