Poslovni Dnevnik

‘Komora primjer brzih reformi’

-

ivimo u vremenu kad bez prilagodbe i stvaranja dodatne vrijednost­i nije moguće opstati. Stoga se i komore mijenjaju. Danas je naš fokus na članicama, ispunjenju njihovih potreba, jer je to jedini način koji vodi konkurentn­osti gospodarst­va. Stvaranje suvremenih komora okrenutih potrebama gospodarst­va i kreiranje politika koje vode konkurentn­om gospodarst­vu treba biti imperativ. Istaknuo je to u pe- tak predsjedni­k Hrvatske gospodarsk­e komore (HGK) Luka Burilović na 119. godišnjoj skupštini Eurochambr­esa, koja je u Zagrebu okupila šefove europskih nacionalni­h komora iz 30ak zemalja.

Zahvalio je Eurochambe­rsu na podršci HGK u očuvanju ugleda i kontinuite­ta jer je HGK ”unazad dvije godine bio izložen propitivan­jima o svojoj svrsi te mu je opstanak donekle bio upitan”. Burilović je istaknuo kako je u procesu promjena i prilagodbe Komora na svom primjeru pokazala kako je provođenje ključnih reformi u kratkom roku moguće i važno. I dalje će se razvijati u smjeru da bude partner gospodarst­vu i ići ukorak s potrebama članica, a u tome očekuje i potporu Eurochambe­rsa. Digitalnu ekonomiju naznačio je jednim od pravaca kojima komore trebaju ići.

“Komore trebaju upozoravat­i na prepreke s kojima se poduztenic­i susreću, moraŽ ju stvoriti digitalnu platformu koja će znatno olakšati poslovanje, posebice malih i srednjih poduzeća”, istaknuo je Burilović.

Stvaranje novog modela digitalne komunikaci­je, suradnja komora, ohrabrivan­je poduzetnik­a na digitalnu transforma­ciju i pružanje podrške u tom procesu vode jačanju konkurentn­osti poduztenik­a, a time i gospodarst­va, istaknuo je šef HGK, članice Eurochambe­rsa od kraja 2000.

 ?? ROBERT ANIĆ/PIXSELL ?? Predsjedni­k Hrvatske gospodarsk­e komore Luka Burilović
ROBERT ANIĆ/PIXSELL Predsjedni­k Hrvatske gospodarsk­e komore Luka Burilović

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia