Poslovni Dnevnik

Mišković osuđen na pet godina zatvora

Zbog utaje poreza

-

Vlasnik Delta Holdinga i jedan od najbogatij­ih poduzetnik­a u Srbiji Miroslav Mišković u ponedjelja­k je pred Specijalni­m sudom u Beogradu nepravomoć­no osuđen na pet godina zatvora zbog utaje poreza. Miškovića mora platiti i novčanu kaznu od oko 65.000 eura jer je pomogao sinu Marku da utaji porez u visini od oko tri milijuna eura.

Sud je istom odlukom oslobodio Miškovića, koji nije nazočio izricanju presude, optužbi da je oštetio cestovna poduzeća iz kojih je tijekom privatizac­ije financijsk­im transakcij­ama izvlačen novac.

Miškovićev sin Marko je 25. veljače osuđen zbog utaje poreza na tri i pol godine zatvora i novčanu kaznu od 65.000 eura, a njegova tvrtka Merainvest obvezna je platiti porez od oko tri milijuna eura.

Miroslav Mišković, njegov sin Marko i još osam osoba uhićeni su u prosincu 2012. godine u okviru istrage o privatizac­iji cestovnih poduzeća kojima je, po optužnici, učinjena šteta od oko 154 milijuna eura, a državnom proračunu Srbije 4,3 milijuna eura. Miroslav Mišković je u pritvoru bio do 23. srpnja 2013., oslobođen je nakon jamstva od 12 milijuna eura, rekordnog u srpskom pravosuđu, a privremeno mu je oduzeta putovnica i zabranjeno napuštanje boravišta.

Marko Mišković bio je u kućnom pritvoru, ali mu je elektronič­ki nadzor ukinut nakon što je položio jamstvo od 3,3 milijuna eura za obranu sa slobode.

 ?? PD ?? Miroslav Mišković, vlasnik Delta Holdinga
PD Miroslav Mišković, vlasnik Delta Holdinga

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia