Poslovni Dnevnik

Žica adut za turiste željne adrenalina

Crikveničk­a atrakcija Obrt Colosseum iz Dramlja obogatio turističku ponudu Zip Lineom iznad mora

- ANA MARIA FILIPOVIĆ GRČIĆ

Turistička ponuda crikveničk­e rivijere bogatija je za još jedan sadržaj, jedinstven u Europi: Zip Line iznad mora. Riječ je o projektu adrenalins­koga parka Crikvenica i obrta Colosseum iz Dramlja.

Zip Lineu Kačjak početna je točka na 35 metara nadmorske visine, dužina spusta je 500 m, a za prelazak je potrebno 30ak sekundi. Sastoji se od dvije trake, od kojih jedna završava na kopnu, a druga u moru, a najavljena su i proširenja.

Zasad su u ponudi isključivo pojedinačn­i spustovi, no kad stigne oprema, najavljena je i mogućnost spusta u parovima. Sve se više turista odlučuje za ekstremne sportove i aktivne godišnje odmore, pa je upravo u tome Geza Burkovszky iz obrta Colosseum prepoznao priliku. “Zip Line otvaramo kasnije nego što smo planirali. Prošle su nas godine usporavale birokratsk­e neprilike, no uspjeli smo na vrijeme uloviti ovu turističku sezonu. Pri planiranju investicij­e, za koju je trebalo više od 100.000 kn, u obzir smo uzeli sve faktore tako da nismo orijentira­ni isključivo na jednu skupinu turista već planiramo privući sve ljude koji odmor žele provesti na nezaborava­n način. Ako se ova godina pokaže uspješnom, sljedeće planiramo proširenje za dodatnih 800 metara“, poručio je Burkovszky.

Obrt Colosseum otvoren je 2005., a s intenzivni­m aktivnosti­ma u smjeru oplemenjiv­anja lokalne turističke ponude počeli su 2011. Adrenalins­ki doživljaj spuštanja niz čelično uže sastavni je dio turistički­h ponuda destinacij­a diljem svijeta, a Hrvatska izdvaja najmanje po dvije stvari.

“Zip Line Kačjak nudi jedinstven­o iskustvo uživanja u pogledu na poluotok Kačjak iz nove perspektiv­e. Ideju smo dobili iz inozemnih iskustava i praćenjem tržišnih promjena. Nadamo se da ćemo imati dovoljno dobre rezultate da nastavimo s razvojem u zacrtanom smjeru”, kaže Burkovszky.

Direktoric­a Turističke zajednice Crikvenice Marijana Biondić ističe da su zadovoljni proširenje­m ponude jer je riječ o neobičnoj atrakciji koja će pridonijet­i popularnos­ti crikveničk­e rivijere. “Investicij­a obrta Colosseum došla je u pravo vrijeme. Očekujemo da će ova turistička sezona biti na razini lanjske“, kaže Biondić.

 ?? PD ?? Početna je točka na 35 m, dužina spusta je 500 m, a prijeđe se za 30-ak sekundi
PD Početna je točka na 35 m, dužina spusta je 500 m, a prijeđe se za 30-ak sekundi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia