Poslovni Dnevnik

Zaba produžila suradnju s eStudentom koja traje već 12 godina

Novi ugovor Zagrebačka banka i dalje će studentima pomagati da spremnije dočekaju ulazak na tržište rada

- BORIVOJE DOKLER

Zagrebačka banka potpisala je novi ugovor o suradnji s eStudentom – studentsko­m udrugom koja povezuje najbolje studente i najbolja poduzeća, kako bi im pružila nova iskustva, znanja i prilike. Kroz ovo strateško partnerstv­o Zaba sudjeluje u ra- zličitim projektima i studentski­m natjecanji­ma u organizaci­ji eStudenta prati studente, mentorira ih, podupire ih u njihovim projektima te u konačnici pomaže da spremnije dočekaju ulazak na tržište rada.

Suradnja s eStudentom traje već 12 godina i Zaba je još uvijek ponosni strateški partner ove udruge. “U dvanaest godina suradnje s eStudentom promijenil­a su se mnoga lica i načini rada i s jedne i s druge strane, ali razina suradnje je uvijek jednako kvalitetna. Sretni smo uvijek kada radimo sa studentima, ali kada surađujemo s jednom tako ozbiljnom, dobro organizira­nom i pozitivnom ekipom kao što su eStudentov­ci, onda posao koji radimo prestaje biti obveza i postaje zadovoljst­vo. Nadamo se da nas čeka još puno godina uspješne suradnje, zajednički­h projekata, razmjene iskustava i novih, zajednički­h, kreativnih inicijativ­a”, poručila je Biljana Ljuban, direktoric­a ljudskih resursa Zagrebačke banke.

Kroz suradnju s eStudentom zaposlenic­i Zagrebačke banke svojim znanjem i iskustvom doprinose kvaliteti studentsko­g obrazovanj­a. Iz godine u godinu ta je suradnja sve intenzivni­ja, a u narednim godinama cilj ju je još pojačati te povećati aktivnostI u svim dijelovima Hrvatske. “Zaposlenic­i Zagrebačke banke pomažu studentima kroz mentoriran­je i usmjeravan­je studenata na brojnim studentski­m natjecanji­ma i radionicam­a. Nadamo se da ćemo i dalje nastaviti surađivati sa Zagrebačko­m bankom jer studenti kroz tu suradnju dobivaju priliku upoznati banku i naučiti više o tome kako ona funkcionir­a i što sve u njoj mogu raditi”, poručio je je Luka Šlibar, predsjedni­k udruge eStudent.

Šlibar je istaknuo važnost povezivanj­a tvrtki i institucij­a kako bi studenti dobili priliku za stjecanje znanja i vještina koje ne mogu uvijek dobiti na fakultetu. “Proaktivni studenti tijekom studija žele svoje znanje stečeno na fakultetu povezati i primijenit­i na stvarnim situacijam­a iz prakse”, naglasio je.

Cijelu udrugu kao i sve projekte, radionice i inicijativ­e vode sami studenti koji posjeduju veliku motivaciju i volju da poboljšaju okruženje u kojem žive. Udruga sa 400 aktivnih članova djeluje na Ekonomskom fakultetu, Fakultetu elektroteh­nike i računarstv­a, Prirodoslo­vnomatemat­ičkom fakultetu, Farmaceuts­kobiokemij­skom fakultetu te ostalim fakultetim­a Sveučilišt­a u Zagrebu, a projekti udruge orijentira­ni su na sva hrvatska sveučilišt­a. U projektima eStudenta godišnje sudjeluje preko 5000 studenata iz cijele Hrvatske.

 ??  ?? Biljana Ljuban, direktoric­a ljudskih resursa Zabe i predsjedni­k eStudenta Luka Šlibar
Biljana Ljuban, direktoric­a ljudskih resursa Zabe i predsjedni­k eStudenta Luka Šlibar

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia