Poslovni Dnevnik

Najboljima na državnim i međunarodn­im natjecanji­ma dodijeljen­i Oskari znanja

Županije potiču izvrsnost Nagradu najuspješn­ijim učenicima podržala je sa 75.000 kuna i Hrvatska zajednica županija

-

UVelikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišt­a u Zagrebu državnim prvacima na natjecanji­ma u znanju i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodn­im natjecanji­ma uručeni su Oskari znanja.

Skulpture ove simbolične, ali važne nagrade, koje su otišle u ruke 345 učenika i 220 mentora, svojim su kolegama izradili učenici Centra za odgoj i obrazovanj­e Čakovec. Oskare znanja dobilo je i 150 najuspješn­ijih učenika i studenata glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija te njihova 83 mentora.

“Nagrada Oskar znanja zapravo je poruka da se rad i trud uvijek isplate jer postići zavidne rezultate nije moguće bez puno odricanja. Izvrsnost treba poticati, a svi župani složili su se da je ova dodjela izniman način da to na nacionalno­j razini i učinimo. Prioriteti svake županije svakako su obrazovanj­e i osiguravan­je europskih obrazovnih standarda i jednakih mogućnosti školovanja za sve učenike. To se trudimo postići sufinancir­anjem prijevoza i osiguragra­diti. vanjem uvjeta za one slabijeg socijalnog standarda. Vaše mišljenje je važno, zato županije potiču mlade da se uključe u donošenje odluka kroz savjete mladih. Ulaže se u obnovu i izgradnju novih škola, stipendira­ju se i deficitarn­a zanimanja kako bi se mladi vratili u svoju sredinu koja im ima što ponuditi. Nadam se da ni vi nećete zaboraviti odakle potječete”, rekao je učenicima predsjedni­k Hrvatske zajednice županija (HZŽ) Goran Pauk i zaključio: “Neka vam Oskar znanja bude poticaj da i dalje nastavite vrijedno učiti i ulagati u svoje znanje i obrazovanj­e jer je to vaše najveće bogatstvo koje vam nitko ne može oduzeti”.

Hrvatska zajednica županija pomogla je održavanje dodjele Oskara znanja sa 75.000 kuna. Tako su odlučili svi župani na sjedinci Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija krajem travnja.

U to je ime učenike i mentore na samoj svečanosti pozdravio i predsjedni­k HZŽa i šibenskokn­inski župan Goran Pauk, istaknuvši da trud i zalaganje uvijek treba istaknuti i na- Uz Hrvatsku zajednicu županija, svečanu dodjelu Oskara znanja omogućili su Agencija za odgoj i obrazovanj­e te Ministarst­vo znanosti, obrazovanj­a i sporta.

 ?? PD ?? Oskar znanja kao poticaj nadarenim učenicima
PD Oskar znanja kao poticaj nadarenim učenicima
 ?? PD ?? Goran Pauk, predsjedni­k HZŽ-a
PD Goran Pauk, predsjedni­k HZŽ-a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia