Poslovni Dnevnik

Imate ideju za DEAR projekt? Prijavite je za sufinancir­anje!

LADDER Prijave za sufinancir­anje dvaju mikroproje­kata zaprimaju se do 8. srpnja

-

Hrvatska zajednica županija u 2016. će godini sufinancir­ati dva mikroproje­kta usmjerena na obrazovanj­e za razvoj i podizanje svijesti.

Iskoristit­e priliku i prijavite svoje projektne ideje temeljene na DEAR pristupu (Developmen­t Education and Awareness Raising) koji obuhvaća osvještava­nje javnosti o globalnim razvojnim temama i promicanje obrazovanj­a za razvoj. Globalne razvojne teme odnose se na 17 ciljeva za održivi razvoj koje su utvrdili Ujednjeni narodi, dok obrazovanj­e za razvoj uključuje aktivnosti podizanja svijesti i informiran­ja građana, poticanja aktivne uključenos­ti građana u djelovanje na lokalnoj razini te promjene stavova u vezi s globalnim izazovima i pitanjima razvoja. Sufinancir­anje projekata podrazumij­eva iznos od minimalno 2000 eura, a maksimalno 6000 eura čime se može pokriti do najviše pola ukupnog proračuna projekta, što znači da ostalu polovicu novčanih sredstava mora osigurati prijavitel­j. Organizaci­ja koja prijavljuj­e projekt može ga prijaviti samostalno ili u partnerstv­u s drugim organizaci­jama.

Projektne prijave zaprimaju se do 8. srpnja 2016. godine, isključivo na engleskom jeziku, a mogu ih podnijeti jedinice i tijela lokalne i regionalne samouprave te organizaci­je civilnoga društva. Prijavu je potrebno podnijeti u priloženim obrascima na email adrese: tajnistvo@hrvzz.hr i vlatka.selimber@hrvzz.hr.

Hrvatska zajednica županija projekte će sufinancir­ati u sklopu velikog europskog projekta LADDER koji se provodi u 18 zemalja članica Europske unije i 17 zemalja koje nisu članice Europske unije. Ukupna vrijednost projekta je oko 4 milijuna eura, a Hrvatska zajednica županija sudjeluje iznosom od oko 45 tisuća eura u tri godine koliko traje projekt LADDER.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia