Poslovni Dnevnik

Nikola Tesla bi preselio u Sava centar

Novac nije problem Beogradski aerodrom zainteresi­ran je za preseljenj­e svoje uprave na novu lokaciju, tamo bi otvorili i hotel, a u projekt su već u prvoj fazi voljni uložiti oko 30 milijuna eura

-

Beogradski Aerodrom Nikola Tesla ima ozbiljne namjere od Sava centra napravi sjedište kompanije. Plan je da se, u naredne tri godine, u rekonstruk­ciju i adaptaciju tog objekta uloži oko 30 milijuna eura u prvoj fazi, a kasnije još i više, izjavio je Saša Vlaisavlje­vić, v. d. generalnog direktora Aerodroma Nikola Tesla.

Vlaisavlje­vić kaže da bi se zgrada zvala Kongresni centar Aerodrom Nikola Tesla i u svom sastavu bi imala vrhunski trgovački centar, hotel, kongresni centar, a tu bi bio smješten i menadžment i sve operativne službe ove kompanije. Planirana je i izgradnja kule ANT, koja bi bila visoka između 25 i 30 katova.

Aerodrom je svoju neobavezuj­uću ponudu sa svim detaljima još u ožujku dostavio Gradu Beogradu, a sada se očekuje raspisivan­je javnog poziva za prikupljan­je obavelazi zujućih ponuda. Nude i da budu manjinski partneri gradu sa 49 posto udjela.

“Trgovinsko­uslužni dio kompleksa tog novog kongresnog centra bio bi smješten u prizemlju, na prvom i drugom katu, poslovni prostor na nižim, a hotel na višim katovima”, pojašnjava Vlaisavlje­vić. Posljednja tri kata bila bi otvorena za posjetitel­je.

Ovakva ideja već je provjerena u svijetu, gdje se smatra standardom da aerodrom ima i svoj hotel. Prvi čovjek beogradsko­g aerodroma ističe da je ta kompanija danas jedna od najprofita­bilnijih u regiji s godišnjim prihodom od 86 milijuna eura.

 ?? PD ?? Beogradski aerodrom N. Tesla
PD Beogradski aerodrom N. Tesla

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia