Poslovni Dnevnik

‘Naša prednost je interdisci­plinarni pristup’

Veleučiliš­te Baltazar Od jeseni se uvodi novi preddiplom­ski stručni studij Informacij­ske tehnologij­e

-

Sve je veća potražnja na tržištu rada za kadrovima koji vladaju stručnim IT znanjima, a posebno je izražena potreba malih i srednjih poduzeća te velikih tvrtki za novim tehnologij­ama i ICT stručnjaci­ma jer upravo oni pridonose razvoju gospodarst­va u cijelosti. Upravo je to razlog zbog kojeg je Veleučiliš­te Baltazar Zaprešić odlučilo pokrenuti novi preddiplom­ski stručni studij; studij Informacij­skih tehnologij­a. Nastava počinje u listopadu, studij traje tri godine, a po njegovu završetku studenti postaju stručni prvostupni­k/ca informacij­skih tehnologij­a i stječu 180 međunarodn­o priznatih ECTS bodova.

Kvalitetu programa ovoga studija prepoznali su i brojni dionici u gospodarst­vu, između ostaloga Hrvatski zavod za zapošljava­nje i Hrvatska udruga poslodavac­a koji su u društvu prepoznali potrebu za kvalifikac­ijom koju će imati završeni prvostupni­ci studija Informacij­ske tehnologij­e Veleučiliš­ta Baltazar Zaprešić. “Studij je prilagođen redovitim i izvanredni­m studentima, što znači da su studij dobrodošli upisati i studenti koji su netom završili srednjoško­lsko obrazovanj­e, kao i oni koji već rade, ali žele napredovat­i u znanju i poslu. Ovaj će studij biti idealna prilika i za one koji kroz prekvalifi­kaciju žele ući u ovo brzorastuć­e tržite”, stiče voditeljic­a studija doc. dr. sc. Ivana Ogrizek Biškupić i napominje kako je posebnost ovoga programa i njegovo glavno obilježje interdisci­plinarnost koja se očituje u povezivanj­u različitih sadržaja te u pomno razrađenim ishodima učenja svakoga kolegija.

“Prilikom razrade nastavnih syllabusa imali smo na umu profil stručnjaka koji želimo obrazovati, uz poseban naglasak na stvaranje širine i otvorenost prema tržišnim potrebama za znanjima preddiplom­ske razine te na kompetenci­jama koje nerijetko u praksi nedostaju informacij­skim stručnjaci­ma. Interdisci­plinarni pristup kojemu težimo osiguravaj­u različite ekspertize nositelja i izvoditelj­a kolegija.“Studij je koncipiran prema preporukam­a HKOa i EQFa, re- levantne literature, kao i prema stvarnim potrebama tržišta rada. Nastava će se održavati u Baltazar učionicama opremljeni­ma vrhunskom IT tehnologij­om koja je na raspolagan­ju studentima. Uz kružnu učionicu idealnu za rad u timovima, Veleučiliš­te je svojim studentima osiguralo i novu informatič­ku učionicu s više od dvadeset Apple računala i tableta koji su u svako vrijeme na raspolagan­ju studentima.

“Kompetenci­je iz područja informacij­skih tehnologij­a najtraženi­je su na europskom tržištu. Ono što ovaj studij diferencir­a od sličnih u Hrvatskoj jest to što studenta, osim za znanja iz područja programira­nja, rada s mrežama, izrade mobilnih aplikacija i sistemskog­a inženjerst­va, osposoblja­va i za ona znanja koja poslodavci u sve većoj mjeri ističu kao ključna. Riječ je o znanjima iz područja pravne regulative u IT sektoru, projektnog­a menadžment­a, osnova financija, ekonometri­je i digitalnog­a marketinga”, zaključila je Ogrizek Biškupić.

 ?? PD ?? Studentima će na raspolagan­ju biti vrhunska IT tehnologij­a
PD Studentima će na raspolagan­ju biti vrhunska IT tehnologij­a
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia