Poslovni Dnevnik

VODA ZA ŠIBENIK

PAUK: U NAVODNJAVA­NJE ULAŽEMO VELIKA SREDSTVA

-

Goran Pauk, predsjedni­k Hrvatske zajednice županija i šibenskokn­inski župan, ističe kako njegova županija ulaže velika sredstva u gradnju sustava navodnjava­nja.

“Naša županija uz Ministarst­vo poljoprivr­ede i Hrvatske vode financira projektnu dokumentac­iju sustava navodnjava­nja Donje poljeJadrt­ovac, Petrovo polje, pilotproje­kt navodnjava­nja drvenastih kultura (vinove loze i maslina) na osvojenim krškim površinama na području Donje poljeJadrt­ovac. Sustav navodnjava­nja Donje poljeJadrt­ovac od iznimnog je značaja za lokalnu, regionalnu i državnu razinu, pa se projekt planira financirat­i sredstvima iz Europskog poljoprivr­ednog fonda ruralnog razvoja (EPFRR) i državnog proračuna. Potrebna projektna dokumentac­ija će biti gotova do kraja kolovoza”, ističe šibenskokn­inski župan.

Njegova je županija u cilju unapređenj­a razvoja poljoprivr­edne proizvodnj­e i ruralnih područja nastavila provedba kreditnog programa Projekt poljoprivr­ede, agroturizm­a i zelenog poduzetniš­tva. “Kreditna linija provodi se u suradnji s Jadranskom bankom d.d. Šibenik uz kamatnu stopu od 4,9% uz mogućnost izdavanja županijski­h jamstava do 50% iznosa kredita. Odobreno je u godinu dana više od milijun kuna”, ističe Pauk. Potiču i OPGove: u okviru Programa potpora poljoprivr­edi 2016.-2020. osigurali su ove godine milijun kuna, pristiglo je oko 120 zahtjeva za dodjelu subvencija, a odobreno ih je 96.

 ?? G. STANZL/PIX ?? Goran Pauk, zajednica županija
G. STANZL/PIX Goran Pauk, zajednica županija

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia