Poslovni Dnevnik

Ne odbace li raskid ugovora, arbitraža

DICPI o koncesiji u Gružu:

-

Dubrovnik Internatio­nal Cruise Port Investment (DICPI), koncesiona­r Putničkog terminala Gruž, poslao je žalbu na odluku Upravnog vijeća Lučke uprave Dubrovnik o prekidu predugovor­a, nazvavši taj akt nezakonito­m. Ako Ministarst­vo prometa ne odbaci odluku o raskidu, pokrenut će arbitražni proces.

Kako su u petak poručili iz DICPIa, tvrtke čiji su osnivači turski Global Ports Holding (GPH) te francuski Bouygues Bâtiment Internatio­nal (BBI), “vjeruju da je moguće riješiti situaciju sporazumni­m dogovorom, zbog čega su pozvali Lučku upravu Dubrovnik na sastanak, no do danas nisu dobili nikakav odgovor”.

Tvrde kako “odluka o raskidu predugovor­a koju je donijela Lučka uprava Dubrovnik krši nekoliko zakona i odredbi: Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama, Zakon o koncesijam­a, Zakon o općem upravnom postupku, Uredbu o postupku davanja koncesije na pomorskom dobru te konačnu i pravomoćnu Odluku o davanju koncesije kao i Predugovor vezan uz Ugovor o koncesiji za razvoj, poslovanje u upravljanj­e Putničkim terminalom Gruž u Luci Gruž”, poručili su iz DICPIa iz kojeg očekuju da da resorno Ministarst­vo preuzme slučaj od Lučke uprave Dubrovnik. Upravno vijeće Lučke uprave Dubrovnik predugovor o terminalu u Gružu raskinulo je prošlu srijedu, jer do 15. srpnja nije usuglašen tekst ugovora.

 ??  ?? Koncesiona­r Putničkog terminala poslao žalbu na odluku o prekidu predugovor­a
Koncesiona­r Putničkog terminala poslao žalbu na odluku o prekidu predugovor­a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia