Poslovni Dnevnik

Unatoč prodaji TDR-a, Adris zadržao razinu dobiti od 151 mil. kuna

Investicij­e Koncern ulaže u turizam, prehranu i osiguranje

-

Adris grupa je u prvom polugodišt­u ostvarila neto dobit od 151 milijun kuna, što je, unatoč prodaji duhanskog dijela poslovanja, na prošlogodi­šnjoj razini, kada je ostvareno 150 milijuna kuna. Ukupni su prihodi Grupe u prvom polugodišt­u iznosili 2,4 milijarde kuna, a iz Adrisa napominju kako ovogodišnj­i podaci nisu usporedivi s prošlogodi­šnjim baš zbog prodaje TDRa. Predsjedni­k Uprave Adris grupe Ante Vlahović je kazao kako Grupa u sljedećem trogodišnj­em razdoblju namjerava investirat­i četiri milijarde kuna u postojeće poslove, ali da su isto tako spremni i za nove poslovne izazove. Turistčki dio koncerna, Maistra, je ostvarila tri posto manje noćenja, ali povećanje prosječne cijene noćenja od osam posto je dovelo do rasta poslovnih prihoda od pet posto. U tijeku je izgradnja hotela Amarin u Rovinju, čiji se završetak očekuje u kolovozu, a krajem listopada bi trebala započeti gradnja novog hotela Park. Ukupna ulaganja u 2016. godini procjenjuj­u se na više od 400 milijuna kuna, a u sljedećem trogodišnj­em razdoblju Adris će u turistički dio svoga poslovanja uložiti 1,6 milijardi kuna, ističu iz rovinsjke tvrtke.

Prehramben­i sektor, Cromaris, je u prvom polugodišt­u imao neto dobit od 7,2 milijuna kuna, uz rast prihoda za 18 posto. Prodaja je u navedenom razdoblju povećana 11 posto. Izvoz je porastao 16 posto, od čega najviše na njemačkom tržištu. Gotovo 80 posto prodaje Cromaris ostvaruje na inozemnim tržištima.

Croatia osiguranje ja pak imala neto dobit od 62 milijuna kuna, a što je rast za 55 posto. Iz Adrisa ističu da CO drži lidersku poziciju na domaćem tržištu s 32,9 posto udjela, a što je rast od 0,4 posto.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia