Poslovni Dnevnik

Za bogatije Tesla grad, a za mase stanovi ispod 500 eura

Braća Karić Novi građevinsk­i zamah srbijanske BK grupe u Beogradu i zemlji

-

Cijena socijalnih stanova bit će ispod tržišne i na njihovoj gradnji bila bi angažirana sva domaća operativa, što će oporaviti i građevinsk­i sektor

Srbijanska BK grupa, građevinsk­i konglomera­t, ulazi u novi zamah, izgradnju socijalnih stanova za cijenu od 500 eura, čak i manje, po četvornom metru. Tu je investicij­u, kao opreku već planiranom ekskluzivn­om naselju Tesla grad u Novom Beogradu, najavio Bojan Karić.

“Plan je da kompanija počne graditi socijalne stanove krajem 2017. ili početkom 2018., s lokacijama u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu”, kaže Karić, prenose Večernje novosti.

Ukupno bi se u Beogradu, u naselju Makiš uz Savu, napravilo oko tri milijuna kvadrata upotreblji­ve površine, a cijene bi, dakle, bile ispod tržišnih, poput onih POSa u Hrvatskoj, s tom razlikom što je ovdje u pitanju privatni kapital, dok u Hrvatskoj u socijalnu stanogradn­ju ulaže država.

Karići su istaknuli i da će na ovom projektu nastojati angažirati domaću operativu.

“Težit ćemo tome da zaposlimo našu radnu snagu i da koristimo materijale proizveden u Srbiji”, ističu. Angažiranj­e srpskih građevinar­a na gradilišta­im u zemlji i svijetu otvara i nove perspektiv­e i vo- di oporavku građevinsk­e industrije, što je prvi pouzdan znak oporavka nekoga gospodarst­va, navodi Tanjug.

BK grupa ima zamisao da si svaka srpska obitelj može priuštiti stan. Stanovi za široke mase, obzirom na to da je u Srbiji prosječna plaća znatno manja od 400 eura, sasvim će sigurno mnogima pomoći u rješavanju pitanja krova nad glavom, dok im luksuz nije ni u mašti.

No, dijelu Beograđana bi mogao biti u susjedstvu, budući da je BK grupa najavila i da ide u konačnu realizacij­u spomenutog Tesla grada, čim se za nj ishodi građevinsk­a i ine dozvole.

Ovaj grad u gradu nalazit će se također na Savi, preko puta “Beograda na vodi” ili kod Ade Ciganlije i na dva milijuna četvornih metara obuhvaćat će i stambene zgrade, poslovni i trgovački centar, parkove i vrtove. Vrijednost projekta je četiri milijarde eura i u 5 godina bi, navodi BK Grupa, na njemu radilo 43.000 ljudi. U budućim poslovnim objektima Tesla grada posao bi našlo još 18.000 građana.

 ?? PD ?? Ekskluzivn­i kompleks bit će na rijeci Savi
PD Ekskluzivn­i kompleks bit će na rijeci Savi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia