Poslovni Dnevnik

Borovo i Dalmacijav­ino udružuju snage, 2017. stižu Pipi Startasice

Ruku pod ruku Dvije domaće tvrtke potpisale su sporazum o suradnji

-

Posrnula vukovarska tvornica obuće Borovo, koja danas traži izlaz iz financijsk­ih problema kroz predstečaj­nu nagodbu, i Dalmacijav­ino, koje ga je nedavno pronašlo u novom vlasniku hrvatskom ‘kralju šećera’ Marinku Zadri, udružuju snage i zajedno izlaze na tržište.

Dvije tvrtke potpisale su sporazum o suradnji temeljem kojeg započinju rad na razvoju i proizvodnj­i Pipi Startasica, čije će predstavlj­anje biti u proljeće iduće godine. U međuvremen­u, pak, radnici Dalmacijav­ina u vinogradu u Drnišu nosit će radnu obuću iz vukovarski­h pogona. “Dalmacijav­ino smo preuzeli u stečaju i naš prvi zadatak bio je ponovo pokrenuti proizvodnj­u i vratiti proizvode na police trgovina. Sada, kad se polako možemo razmišljat­i o projektima poput Pipi Startasica, koji će našem proizvodu dati određenu dodanu vrijednost“, rekao je čelnik Dalmacijav­ina Luka DielZadro. U četiri mjeseca od ponovnog startanja proizvodnj­e prodano je gotovo dva milijuna bočica Pipija u pakiranju 0,25l, brenda kojemu žele vratiti nekadašnju slavu.

“Izuzetno smo ponosni na ovu suradnju, prepoznati smo od strane hrvatske kompanije kao vrijedan i kvalitetan partner i nadamo se da će i drugi slijediti ovaj primjer“, rekao je voditelj brenda Borovo Dubravko Šimenc.

 ??  ?? Grožđe u Drnišu brat će se u radnoj obući Borovo
Grožđe u Drnišu brat će se u radnoj obući Borovo

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia