Poslovni Dnevnik

BAT želi preuzeti preostale dionice FDS-a

Širenje Nakon kupovine 39,9 posto dionica sarajevske tvornice duhana od vlade FBiH BAT ide dalje jer namjerava ojačati svoj položaj na tržištu cigareta u središnjoj Europi

-

British American Tobacco (BAT) je preko CID Adriatic Investment­sa nakon kupovine 39,9% udjela vlade FBiH u Fabrici duhana Sarajevo (FDS), nedavno poslao i službenu obavijest o ponudi za preuzimanj­e i preostalog dijela dionica. Namjera BATa je da preuzimanj­em FDSa ojača svoj položaj na tržištu cigareta u središnjoj Europi. Predsjedni­k Uprave BAT Adrie Ram Addanki izjavio je da je preuzimanj­e udjela vlade FBiH prirodno proširenje TDRove strategije akvizicija, navodi portal Faktor.

“Želimo biti snažnije prisutni u središnjoj Europi”, rekao je Addanki, dodajući da se zbog strogih zahtjeva Londonske burze do formalnog zaključenj­a posla ne mogu otkrivati detalji u vezi s FDSom. “Za nas kao partnere u razvoju gospodarst­va BiH važno je da se poboljša poslovna klima i reformira porezni sustav. Poranja trebno je i učiniti tržište predvidlji­vim za investitor­e”, poručio je Addanki. Prema njegovim riječima, BAT je ozbiljna korporacij­a koja u BiH ne planira ostati samo jednu godinu i potom otići zauvijek.

“Naše preuzimanj­e TDRa za 500 mil. eura i uloženih oko 20 mil. eura u modernizac­iju pogona pokazuju da namjeravam­o raditi dugoročno i ozbiljno. Ozbiljni smo u namjerama i prema FDSu i nadamo se da će preuzimanj­e biti uspješno”, rekao je Addanki. Adrie James Pearson, član Uprave za financije BATa dodao je da je kompanija osigurala novac za preuzimanj­e udjela vlade FBiH u FDSu.

 ?? PD ?? Iz BAT-a tvrde da su njihovi planovi s FDS-om dugoročni
PD Iz BAT-a tvrde da su njihovi planovi s FDS-om dugoročni

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia