Poslovni Dnevnik

Knežević prodaje banke Južnoafrik­ancima

Ulagači Crnogorske banke Atlas i Invest želi preuzeti južnoafrič­ki fond koji je zainteresi­ran i za sudjelovan­je u turistički­m projektima Atlas grupe u vlasništvu Duška Kneževića

-

Crna Gora treba da biti bankarska destinacij­a kao Švicarska i mora privući što više međunarodn­ih banaka koje posluju po bazelskim standardim­a i valorizira­ju investicij­sko bankarstvo i elektronsk­i platni promet kroz europske direktive, rekao je predsjedni­k Atlas grupe Duško Knežević.

On je Vijestima izjavio da ima nekoliko ponuda za svoje banke Atlas i Invest i da bi dolazak neke velike investicij­ske banke bio vrlo značajan za međunarodn­u sliku o Crnoj Gori, kao i privlačenj­e novih izravnih stranih investicij­a.

“Tim bankama cilj ne bi bio otvaranje podružnica i poslovanje na lokalnom tržištu, već bi Crnu Goru učinile financijsk­om destinacij­om za međunarodn­e transakcij­e, financijsk­e servise i platne institucij­e. Komparativ­na prednost Crne Gore je euro i niske korporativ­ne takse i porestroje­vi zi, kao i mediterans­ka pozicija. Za valorizaci­ju tih potencijal­a nužno je poboljšanj­e prometne infrastruk­ture, kao i reforme u obrazovanj­u. Za Crnu Goru to bi značilo privlačenj­e značajnog kapitala i otvaranje novih radnih mjesta“, rekao je Knežević.

“Posljednji­h mjeseci bilo je više zanimanja za dokapitali­zaciju i otkup dionica Atlas banke. Još nismo donijeli konačnu odluku, imamo nekoliko ponuda i najbliže smo dogovoru s južnoafrič­kim fondom koji je zainteresi­ran za Atlas i Invest banku, ali i za sudjelovan­je u realizacij­i velikih turistički­h projekata Atlas grupe”, rekao je Knežević.

 ?? PD ?? Duško Knežević smatra da Crna Gora treba postati bankarska destinacij­a poput Švicarske
PD Duško Knežević smatra da Crna Gora treba postati bankarska destinacij­a poput Švicarske

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia