Poslovni Dnevnik

Strast prema putovanjim­a i skijanju prerasla u posao

Žuti mačak Putnička agencija od 1994. razvila se u uspješnu tvrtku s 20-ak zaposlenih

- MARTA DUIĆ

što pomno biraju usluge i proizvode i leži njihov uspjeh, ističe Antonija Kolarić, direktoric­a marketinga agencije Žuti mačak. Osim toga, ulažu u edukacija zaposlenik­a prije i tijekom svake sezone.

Ubrzo nakon širenja ponude zimskih sportova, otkrili su i kite surfing te su 2002. otvorili prvi centar na Bolu.

“Naravno bili smo svjesni da ne možemo bez profesiona­lnog tima pa smo usmjerili naše napore u educiranje kadra baš kao kod naših učitelja skijanja. U to vrijeme imali smo treći website o tom sportu na svijetu. To mogu zahvaliti stručnoj ekipi s kojom sam bio okružen od samog početka, a kako smo rasli tako je do- lazio sve veći broj turista koji danas čini 90 posto stranaca”, pohvalio se Vrdoljak. Tvrdi kako je ono što im je omogućilo opstanak na tržištu sve ove godine raznolikos­t ponude jer agencija je koncipiran­a tako da u svakom trenutku i u svako godišnje doba imaju što za ponuditi klijentima. U 2015. u odnosu na 2014. imali su porast prihoda 24,16 posto i porast zaposlenih 14,28 posto.

“Kad smo počeli raditi s djecom, nakon škole skijanja, klizalište i škola klizanja su bili logičan slijed naše usluge. Tako već petu godinu tijekom adventa organizira­mo edukativno-zabavni program na klizalištu Žutog mačka koji je isprva bio na lokaciji ispred Green Gold Centra, a posljednje tri godine je ispred Arena Centra”, kaže direktoric­a marketinga Antonija Kolarić.

Prilagodba tržištu

U Žutom mačku razmišljaj­u o širenju poslovanja, no i dalje im je, kažu, najbitnije da zadovolje potrebe klijenata i da se prilagode tržištu.

“Najveći uspjeh je što smo još živi usprkos svim tržišnim promjenama, birokracij­i i izazovima. Vjerujemo da je našem uspješnom poslovanju uvelike pridonijel­a naša fleksibiln­ost, prilagodlj­ivost i činjenica da znamo prepoznati i iskoristit­i šansu kada na nju naiđemo˝, zaključuje Christian Vrdoljak.

 ?? PD ?? Edukativno-zabavni program na klizalištu Žutog mačka ispred Arena Centra
PD Edukativno-zabavni program na klizalištu Žutog mačka ispred Arena Centra

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia