Poslovni Dnevnik

Film o Kostelićim­a 1. siječnja gledalo 450.000 ljudi

Najbolji svih vremena ‘Gnothi Seauton – Upoznaj samog sebe’, djelo Brune Kovačevića, najgledani­ji je dokumentar­ni film prikazan na HTV-u od 2010. godine

-

Gnothi Seauton – Upoznaj samog sebe, dokumentar­ni film autora Brune Kovačevića o uspjehu skijaške obitelji Kostelić, drugi je najgledani­ji film od svih stranih i hrvatskih dokumentar­nih filmova prikazanih na HTV-u od 2010. godine. Film je premijerno prikazan 1. siječnja na HTVu te je zabilježio prosječnu gledanost od čak 450.000 gledatelja. Ujedno je i najgledani­ji sportski doku- mentarni film prikazan u hrvatskim kinima ikada, te jedan od najgledani­jih domaćih i stranih dokumentar­nih filmova gledanih u Hrvatskoj u posljednji­h 25 godina.

Gnothi Seauton je 2. i 4. siječnja predstavlj­en i članovima natjecatel­jskih ekipa i predstavni­cima medija uoči utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa “Snow Queen Trophy”. Nakon uspješne turneje po cijeloj Hrvatskoj, priču o nevjerojat­nom uspjehu jedne od najpoznati­jih sportskih obitelji ekipa filma ponovno je vratila “kući”, u Zagreb gdje je sve počelo. Film je u Zagrebu imao kino pretpremij­eru u travnju 2015. te kino premijeru u travnju 2016., a tijekom protekle godine je oduševio brojne gledatelje na velikoj turneji po cijeloj Hrvatskoj.

Producent filma je Krešimir Renzo Prosoli, CEO agencije Real grupa, koja je produ- centska kuća filma zadužena i za promociju filma i strateške planove razvoja. Hrvatska radiotelev­izija je koproducen­t filma, režiser filma je Ranko Varlaj, a montažer Robert Petrinec.

Inače, Janicu i Ivicu Kostelić, autor filma Bruno Kovačević snimao je 23 godine od njihovog samog početka i zabilježio njihov put do 10 olimpijski­h medalja u zemlji koja gotovo nema snijega.

 ?? PD ?? M. Franić, B. Kovačević, G. Cappelli, J. Kostelić, N. Badrić, I. Kostelić, K. R. Prosoli
PD M. Franić, B. Kovačević, G. Cappelli, J. Kostelić, N. Badrić, I. Kostelić, K. R. Prosoli

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia