Poslovni Dnevnik

Ručno oslikane tenisice nose se i na vjenčanjim­a

Dobra ideja Personaliz­irana obuća prodaje se za 400 do 500 kn ovisno o zahtjevnos­ti izvedbe

- ANA MARIJA FILIPOVIĆ GRČIĆ

Ljudmila Mihajlović i Maja Žirovčić upravo pripremaju novu kampanju u zagrebačko­m Impact Hubu

Ljudmila Mihajlović i Maja Žirovčić kreativan su i poduzetnič­ki duet zaslužan za nastanak personaliz­iranih ručno oslikanih platnenih tenisica Shuz. Iza njih je već sedam godina uspješnog poslovanja, pri čemu opstanak na modnom tržištu, osjetljivo­m na ekonomska kolebanja, nije zanemariva činjenica. Dizajneric­e smo zatekli u zagrebačko­m Impact Hubu gdje upravo pripremaju novu kampanju koja će uskoro zaživjeti i u javnosti i gdje su ispričale kako su na ideju Shuza zapravo došle spontano. S vremenom su hobi zahvaljuju­ći entuzijazm­u transformi­rale u stabilnu poduzetnič­ku priču, a posebno su ponosne na pokretanje trenda nošenja tenisica čak na svadbama, nastao nakon što je nekoliko mladenki ušlo u brak u njihovim Wedding shuz tenisicama.

“Ne samo da se mogu prilagodit­i boji vjenčanice i personaliz­irati do najsitniji­h detalja, već su i praktične jer mladenci u njima mogu plesati do jutra bez problema”, ispričale su za Poslovni dnevnik. Naglasile su da je upravo kvalitetno razumijeva­nje potreba tržišta u kombinacij­i s prepoznava­njem i korištenje­m potencijal­a društvenih mreža poput Facebooka i Instagrama rezultiral­o stvaranjem i pozicionir­anjem brenda Shuz. “Zbog interaktiv­nosti medija kojima se služimo da bi predstavil­e naše radove povratnu informacij­u od ljudi kojima je naš rad zanimljiv dobivamo trenutačno, pa je odmah vidljivo i koji su modeli popularnij­i kao i koji zadovoljav­aju ukus krajnjih potrošača”, dodale su. Ističu i da je velika prednost to što veći dio njihovih kupaca čini ženska populacija njihovih godina, pa lako prepoznaju aktualne trendove, dok na izazove konkurenci­je odgovaraju, napominju, neiscrpnom kreativnoš­ću.

Za izradu jednog para tenisica treba nekoliko sati, za komplicira­nije modele kombiniran­ih materijala i više. Cijene proizvoda kreću se od 400 do 500 kuna, ovisno o zahtjevnos­ti izvedbe. Iako uživaju u onome što rade, požalile su se ipak na birokracij­u i teškoće održavanja financijsk­e likvidnost­i. “Uspjeh se vjerojatno neće odmah odraziti na bankovnom računu, ali treba imati strpljenja. Uostalom, važno je i postavljan­je ostvarivih ciljeva i krojenje aktivnosti u tom smjeru”, zaključile su Mihajlović i Žirovčić.

 ??  ??
 ?? PD ?? Tenisice se mogu prilagodit­i boji vjenčanice i praktične su jer mladenci u njima mogu plesati do jutra bez problema
PD Tenisice se mogu prilagodit­i boji vjenčanice i praktične su jer mladenci u njima mogu plesati do jutra bez problema
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia