Poslovni Dnevnik

Stranci žele graditi zračnu luku nedaleko od Vrgorca

Potencijal­ni ulagači Zračni promet u Hrvatskoj, osobito u jadranskim zračnim lukama, iz godine u godinu raste i predstavni­ci investitor­a obišli su područje od Splita do Dubrovnika, kaže Pranić

-

Nedaleko od Vrgorca, u blizini autoceste A1 između Dragljana i Kozice, inozemni investitor­i žele graditi međunarodn­u zračnu luku.

Predstavni­ci zainteresi­rane tvrtke u zadnja su dvatri mjeseca u Vrgorcu bili tri puta. Izabrali su lokaciju, doveli geodete, dronove, izmjerili i snimili područje te gradonačel­niku Anti Praniću poslali geodetsku podlogu.

"Zračni promet u Hrvatskoj, osobito u jadranskim zračnim lukama, iz goGradonač­elnik dine u godinu raste i predresira­ni stavnici potencijal­nih investitor­a obišli su područje od Splita do Dubrovnika tražeći najpovoljn­iju lokaciju na kojoj bi gradili međunarodn­u zračnu luku, najveću u Dalmaciji. Kada su došli u Grad Vrgorac, nakon prvog sastanka mislili smo da će na tome i ostati, međutim došli su još dva puta. Bili smo na terenu s njima i, kada smo sagledali sve što su nam rekli, shvatili smo da je priča ozbiljna i drži vodu", kaže Ante Pranić, vrgorački gradonačel­nik.

U Prostornom planu Splitskoda­lmatinske županije, osim splitske, predviđena je međunarodn­a zračna luka i na području Šestanovca.

Investitor­i koji su završili u Vrgorcu, prvo su bili zainte- za tu lokaciju, međutim zbog gradnje vjetroelek­trana od toga su odustali. Zato Pranić planira inicirati postupak izmjene županijsko­g prostornog plana.

"Predstavni­ci investitor­a poslali su nam geodetsku podlogu s pozicionir­anjem objekta u prostoru. U kontaktu smo i očekujem njihovo pismo namjere nakon čega ćemo tražiti izmjenu prostornog plana kako bismo dobili markicu koja će nam omogućiti tu vrstu gradnje. Sada su na potezu predstavni­ci investitor­a", kaže Pranić.

 ?? I. Č./PIXSELL ?? Vrgorca Ante Pranić
I. Č./PIXSELL Vrgorca Ante Pranić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia