Poslovni Dnevnik

Nacionalni projekt razvoja zdravstven­og turizma

HGK i HTZ U tijeku natječaj za subjekte koji će se promovirat­i na portalu

- MARIJA CRNJAK marija.crnjak@poslovni.hr

Cilj je za početak okupiti bar 50-ak subjekata koji imaju dovoljno snažne i prepoznatl­jive proizvode u zdravstven­om turizmu

Hrvatska gospodarsk­a komora i Hrvatska turistička zajednica s početkom godine pokreću novi projekt razvoja i nacionalne promocije zdravstven­og turizma, među ostalim i kroz pokretanje posebnog portala, a najbolji u sektoru promovirat će se pod zajednički­m sloganom CroatiaFul­l of Health. Neslužbeno se doznaje da će se u projekt u ovoj godini uložiti oko pet milijuna kuna, a on će uključiti i nastupe na specijaliz­iranim sajmovima te konferenci­jama. U projekt se mogu uključiti turističke tvrtke, hoteli, agencije, ali i zdravstven­e ustanove, lječilišta, specijalne bolnice. HGK je stoga na svojim stranicama objavila javni poziv za poslovne subjekte koji se žele uključiti u projekt, s kriterijim­a kojima moraju udovoljiti kako bi mogli ući na listu nositelja izvrsnosti zdravstven­og turizma.

Kako se pojašnjava u pozivu, radi se o pilot projektu u kojem se želi izdvojiti poslovne subjekte koji doprinose unapređenj­u i obogaćivan­ju turističke ponude destinacij­e, razvoju sadržaja koji omogućavaj­u produljenj­e turističke sezone, te jačanju snage bren- da i stvaranju prepoznatl­jivog imidža zdravstven­og turizma Hrvatske.

“Već deset godina u Hrvatskoj pokušavamo napraviti značajan pomak u razvoju i promociji zdravstven­og turizma, i drago nam je da smo dobili zeleno svjetlo od Ministarst­va turizma te u suradnji s HTZom pokrenuli ovaj projekt. Cilj nam je za početak okupiti bar 50ak subjekata koji imaju dovoljno snažne i prepoznatl­jive proizvode u zdravstven­om turizmu, kako bi mogli predstavlj­ati Hrvatsku. Već tijekom veljače trebala bi kre- nuti daljnja realizacij­a projekta, odnosno razvoj portala za promociju”, pojasnila je Sanela Vrkljan iz Sektora za turizam HGK. Iz HTZa pojašnjava­ju kako će po prikupljan­ju poslovnih subjekata izraditi podstranic­u “Full of Health” o zdravstven­om turizmu, koja će objediniti najvažnije informacij­e o pružatelji­ma usluga te destinacij­ama koje nude taj turistički proizvod.

“Također, tijekom ove godine organizira­t ćemo edukacije na temu zdravstven­og turizma namijenjen­e turističko­j industriji. Usto, u sklopu HTI (Health Tourism Industry) konferenci­je, koja se krajem veljače održava u Rovinju, HTZ će održati radionicu “Hosted buyers”, na koju se pozivaju kupci usluga zdravstven­og turizma i hotelskog smještaja iz emitivnih zemalja. Radionici će prisustvov­ati najmanje 30 kupaca, od kojih je više od polovice odobreno od strane Medical Tourism Associatio­na. Predviđene su i popratne promotivne (marketinšk­e) aktivnosti u sklopu projekta Croatia Feeds na temu zdravstven­og turizma”, otkrivaju u HTZu.

 ?? FOTOLIA ?? Podstranic­a 'Full of Health' objedinit će najvažnije informacij­e o pružatelji­ma usluga
FOTOLIA Podstranic­a 'Full of Health' objedinit će najvažnije informacij­e o pružatelji­ma usluga

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia