Poslovni Dnevnik

Na Vlašiću zbog Hrvata najbolja sezona

Skijanje u BiH Posljednji­h desetak dana udio noćenja domaćih gostiju na skijalištu je 54 posto, iz Hrvatske je došlo 31 posto, iz Austrije 8 posto, a iz Turske i Srbija po dva posto

-

Ove godine Vlašić očekuje najbolja zimska skijaška sezona dosad. “Marketinšk­e aktivnosti koje se provode već nekoliko mjeseci rezultiral­e su povećanjem broja stranih gostiju na Vlašiću te vrlo dobrom popunjenoš­ću kapaciteta u hotelskom smještaju”, rekao je agenciji Fena Miroslav Matošević, direktor Turističke zajednice Srednjobos­anskog kantona.

Prema strukturi prijavljen­ih noćenja u proteklih deset dana, udio noćenja domaćih gostiju iznosi 54 posto, iz Hrvatske ih je (najviše iz Dalmacije i Slavonije) 31 posto, Austrije 8 posto, Turske i Srbije po 2 posto. Broj gostiju iz Hrvat- ske je u porastu i taj trend, navodi Matošević, očekuje se do 15. siječnja kada se završavaju školski praznici. Pojedini hoteli imaju rezerviran­e kapacitete sve do kraja siječnja.

“Posebno je značajan udio dnevnih skijaša i izletninik ka koji iz obližnjih gradova redovno dolaze na Vlašić. A najviše domaćih gostiju je iz Travnika, Viteza, Zenice, Tuzle, Lukavca, Banja Luke i Sarajeva”, objašnjava Matošević.

Skijaška sezona u Srednjoj Bosni je relativno kasno započela zbog nedostatka snijega na tim područjima. Skijaški centri koji imaju sustav umjetnog zasnježiva­nja staza ( Vlašić i Rostovo) zimsku turističku sezonu otvorili su 30. prosinca 2016. godine, a ostali skijaški centri prošlog tjedna. Jedini skijaški centar u Srednjoj Bosni koji zbog jakog vjetra još nije otvorio skijaške staze je Raduša u Gornjem VakufuUsko­plju.

 ?? PD ?? Raste broj gostiju iz Hrvatske, najviše iz Dalmacije i Slavonije
PD Raste broj gostiju iz Hrvatske, najviše iz Dalmacije i Slavonije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia