Poslovni Dnevnik

Budvu čeka nastavak betonizaci­je unatoč novoj gradskoj vlasti

Uoči promjena urbanistič­kog plana podgorička tvrtka traži dozvolu za gradnju

-

Safiro Beach Resort, kompanija iz Podgorice, podnijela je crnogorsko­m Ministarst­vu održivog razvoja zahtjev za dobivanje građevinsk­e dozvole za gradnju turističko­hotelskog kompleksa na Jadranskom sajmu, u središtu Budve. Riječ je o zemljištu od 8456 četvornih metara, na kojem je Detaljnim urbanistič­kim planom (DUP) Budvacenta­r predviđena gradnja višekatnih tornjeva od 68.000 kvadrata.

Zemljište koje je bilo u vlasništvu Jadranskog sajma, tvrtke Duška Kneževića, uknjiženo je na kompaniju Safiro Beach Resort, koju je osnovala ciparska tvrtka Expom Hotel Partners. Osim hotelskih i turistički­h kapaciteta, plan predviđa i gradnju poslovnih zgrada, s neograniče­nim broniji jem katova. Problem je u tome što zahtjev za dobivanje građevinsk­e dozvole dolazi kada nova gradska vlast u Budvi najavljuje odgodu DUPa Budvacenta­r.

Vlast namjerava dopustiti gradnju isključivo hotela i obiteljski­h kuća do 500 kvadrata, a moratorij je stavljen na gradnju condo i aparthotel­a, kao i stanova i apartmana za tržište.

Na zemljištu Safiro Beach Resorta upisana je hipoteka Pireus banke, koja ima hipoteku i na susjednoj parceli u vlasništvu Jadranskog sajma, te na nekretnine u Budvi koje imaju tvrtke povezane s Kneževićem.

 ?? PD ?? Važećim planom predviđena je gradnje višekatnih tornjeva
PD Važećim planom predviđena je gradnje višekatnih tornjeva

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia