Poslovni Dnevnik

Kotor prošle godine posjetilo milijun turista

Najviše izletnika došlo je iz Velike Britanije

-

Kotor je prošle godine posjetilo oko milijun turista, priopćio je Mirza Krcić, direktor Turističke organizaci­je Kotora. Prema njegovim riječima, i početak nove godine je obećavajuć­i. “U prvih osam dana broj izletnika i onih koji svoj boravak prijavljuj­u u našem uredu veći je u odnosu na isto razdoblje prošle godine za nekoliko stotina. To nas raduje, kao i činjenica da se povećava broj privatnih iznajmljiv­ača smještaja na području naše općine”, objašnjava Krcić.

Kotorski Stari grad prošle godine je organizira­no posjetilo 385 tisuća gostiju. Rimske mozaike je vidjelo 40 tisuća gostiju, a gradske bedeme 120 tisuća turista. Zabilježen­o je pola milijuna putnika, zatim 200 tisuća članova posade kruzera, a isto toliko je Kotor posjetilo i onih koji su bili smješteni na budvanskoj rivijeri i u Dubrovniku. U Kotoru je boravilo 90 tisuća gostiju koji su ostvarili 400 tisuća noćenja.

Na info točkama za prijavu boravka stranaca prošle godine je prijavljen­o više od 58 tisuća turista, među kojima je najviše državljana Rusije i Srbije. Najveći broj izletnika zabilježen­o je iz Velike Britanije, i to 25 posto, Francuske 14 posto, SADa 12 posto, Rusije 12 posto, Turske devet posto i Njemačke osam posto.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia