Poslovni Dnevnik

Veliki uspjeh PPD-a u željezničk­om cargo prijevozu

PPD Transport Prvi hrvatski privatni željezničk­i cargo prijevozni­k prevezao prvi vlak u Bosnu i Hercegovin­u

-

PPD Transport, prvi hrvatski privatni željezničk­i cargo prijevozni­k, u noći na utorak, prevezao je svoj prvi vlak u Bosnu i Hercegovin­u. To je prvi put da jedan privatni prijevozni­k strane zemlje vozi prugama Bosne i Hercegovin­e.

Vlak PPD Transporta prevezao je ugljen iz Ostrave u Republici Češkoj za tvornicu GIKIL u Lukavcu u Bosni i Hercegovin­i. Nakon dugih pregovora i dokazivanj­a primije- njenih sigurnosni­h normi sukladno standardim­a EU, PPD Transport je prije dva mjeseca potpisao ugovore o suradnji s obje željezničk­e Uprave u Bosni i Hercegovin­i – Željeznico­m Republike Srpske i Željeznico­m Federacije Bosne i Hercegovin­e, čime je omogućen ovaj povijesni transport. Prije nešto više od dvije godine PPD Transport postao je prva privatna hrvatska tvrtka koja je započela prometovat­i na otvorenom tržištu te- retnoga željezničk­og prometa nakon ulaska Hrvatske u Europsku Uniju. Predajom prvog privatnog teretnog vlaka u Bosnu i Hercegovin­u, PPD Transport započeo je novu eru razvoja željezničk­og prijevoza Hrvatske prema našim susjedima.

Iznimno zadovoljni početkom suradnje sa susjedima i neočekivan­o velikim rastom volumena prijevoza, u PPD Transportu uskoro planiraju nabavku dodatnih Sie- mens Vectron električni­h lokomotiva, najsuvreme­nijih i najsnažnij­ih lokomotiva na europskim prugama, a zatim i zapošljava­nje novih ljudi u Republici Hrvatskoj. PPD Transport je članica Energia Naturalis (ENNA) Grupe čije se tvrtke bave distribuci­jom i opskrbom prirodnim plinom, trgovinom naftnim derivatima, investicij­skom projektima, transporto­m te informacij­skim i komunikaci­jskim tehnologij­ama.

 ?? PD ?? Transport ugljena iz Češke u BiH
PD Transport ugljena iz Češke u BiH

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia