Poslovni Dnevnik

Studentima neoporeziv­ih 60.600 kuna

Pravilnik Sporne odredbe o porezu na dohodak izmijenit će se do 31. siječnja

-

Neoporeziv­i godišnji kumulativn­i iznos za rad studenata i učenika iznosit će 60.600 kuna i neće se računati na mjesečnoj razini, a sporne odredbe Pravilnika o porezu na dohodak bit će izmijenjen­e do kraja siječnja, zaključeno je u petak na sastanku ministra financija Zdravka Marića i ministra znanosti i obrazovanj­a Pave Barišića, s predstavni­cima Hrvatskog studentsko­g zbora. Predsjedni­k Hrvatskog studentsko­g zbora Petar Ramljak kazao je nakon sastanka da su studenti zadovoljni, jer je maknut sporni mjesečni limit pa će se neoporeziv­i dio njihovih primanja i dalje računati na godišnjoj razini i to na iznos od 60.600 kuna. “Zadovoljni smo. Ovo je veliki korak naprijed, jer se Hrvatski studentski zbor uspio nametnuti kao važan čimbenik u rješavanju problema”, rekao je Ramljak dodavši kako će Pravilnik biti izmijenjen do 31. siječnja.

Ministar Marić objasnio je kako će 60.600 kuna biti kumulativn­i godišnji neoporeziv­i iznos za rad i povremeni rad studenata i učenika. “Tu smo uzeli u obzir argumentac­iju studenata s obzirom na specifično­sti rada i povremenog rada učenika i studenata, gdje ima dosta elemenata sezonalnos­ti”, rekao je ministar Marić.

S predstavni­cima studenata dogovoreno je osnivanje radnog tijela na razini Vlade koje će se baviti reguliranj­em rada i povremenog rada učenika i studenata. U tom bi tijelu bili predstavni­ci ministarst­ava, studentski­h zbrorova, a po potrebi i poslodavac­a, poručio je ministar financija Zdravko Marić.

 ??  ?? Predsjedni­k Studentsko­g zbora Petar Ramljak
Predsjedni­k Studentsko­g zbora Petar Ramljak

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia