Poslovni Dnevnik

Osniva se savjet za Projekt Slavonija

-

Za Projekt Slavonija na razini Vlade bit će osnovan savjet koji će pratiti sve vezano za taj projekt, najavila je u petak u Vinkovcima ministrica regionalno­g razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac i podsjetila da se iz strukturni­h i investicij­skih fondova EU do 2020. za taj projekt može povući 2,5 milijardi eura.

Ministarst­vo predlaže, a Vlada prijedlog mora usvojiti, da u tom savjetu budu svi ministri vezani uz provedbu Projekta Slavonija pet slavonskih župana, direktori pet županijski­h razvojnih agencija, kao i saborski zastupnici s područja pet slavonskih županija, rekla je Žalac. Dodala je da bi se ovakvim sastavom postigla bolja kohezija te praćenje i informiran­je o provedbi samog projekta.

“Mi ministri u Vladi RH spremni smo na izazove i u suradnji sa županima, načelnicim­a i gradonačel­nicima po prvi puta sveobuhvat­no provesti u djelo razvojnu regionalnu politiku, a što je u programu i mandatu ove Vlade sigurno prioritet. To je, dakle, ravnomjera­n razvoj svih krajeva Hrvatske i razvoj potpomognu­tih područja. Mislim da je time konačno došao red i na Slavoniju, Baranju i zapadni Srijem, a što Vlada pokazuje i provedbeni­m mehanizmim­a”, istaknula je G. Žalac.

Najavila je kako do kraja siječnja očekuje potpisivan­je prvih ugovora vezanih za Projekt Slavonija, a odnose se na zdravstven­e ustanove, kulturnu baštinu i druga područja.

MISLIM DA JE KONAČNO DOŠAO RED I NA SLAVONIJU, BARANJU I ZAPADNI SRIJEM, A TO POKAZUJE I VLADA

 ?? HRVOJE JELAVIĆ/PIXSELL ?? Gabrijela Žalac, ministrica regionalno­g razvoja i fondova EU
HRVOJE JELAVIĆ/PIXSELL Gabrijela Žalac, ministrica regionalno­g razvoja i fondova EU

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia