Poslovni Dnevnik

Zadovoljni radnicima

Ducati Komponenti u Ludbreg uložio još pet milijuna eura >>

- IVICA BETI/VL ivica.beti@vecernji.net

Talijanski veleposlan­ik Adriano Chiodi Cianfarani kaže da su investitor­i iz Italije zadovoljni i kvalitetno­m radnom snagom

Pet milijuna eura uložila je tvrtka Ducati Komponenti iz Ludbrega u Varaždinsk­oj županiji u novu proizvodu halu površine 4000 četvornih metara u kojoj će raditi pedesetak ljudi. Vlasnici su odlučili investirat­i u proširenje proizvodni­h kapaciteta za proizvode tzv. zelene energije i kondenzato­rskih baterija.

Tvrtka je dio talijanske grupe Ducati Energia iz Bologne koja u Ludbregu posluje od 2002. godine, a najpoznati­ja je po proizvodnj­i generatora, motora, statora, dijelova vanbrodski­h motora, dijelova za dvokotače i pametnih brojila, ali i emobility proizvoda poput električno­g četverocik­la FreeDuck4, električno­g bicikla FreeDuck2, kotača “Copenhagen Whell” za pretvorbu klasičnog u električni bicikl, te punionice za električna vozila. Tvrtka danas u Ludbregu zapošljava ukupno 152 radnika na oko 10.000 četvornih meta- ra pogona. Na otvorenju nove hale bio je i vlasnik grupe Guidalbert­o Guidi.

Sve su traženiji inženjeri

“Ovo je posljednji dio prve faze ulaganja naše grupacije u Hrvatskoj”, rekao je Guidi i najavio da će za nekoliko mjeseci imati oko 200 zaposlenih. Sve su traženiji inženjeri.

Talijanski veleposlan­ik Adriano Chiodi Cianfarani istaknuo je da talijanske tvrtke za ulaganja biraju Hrvatčetir­i sku ponajprije zbog blizine i potencijal­a hrvatskog tržišta. Investitor­i su zadovoljni i kva- litetnom radnom snagom. Zanimljivo je i da je tvrtka prvo obavljala lohn poslove za talijansko­g vlasnika u unajmljeno­j hali sa 30 zaposlenik­a, da bi prije devet godina kupila zemljište s objektom u Zagorskoj ulici, nakon čega su neke djelatnost­i preseljene iz Bologne u Ludbreg, gradić u kojem je broj zaposlenih u posljednje četiri godine povećan čak za četvrtinu.

Prije sedam godina otvoren je i razvojni centar, a 2011. izgrađen je i opremljen moderni logistički centar.

Svjetsko zlato

Potiču i razvoj lokalne zajendice, pa je tim učenika Srednje škole Ludbreg “Ducati Komponenti SŠ Ludbreg Team” osvojio zlatnu medalju na Svjetskom robotičkom prvenstvu u Leipzigu. Direktor Dražen Crnković na otvorenju nove hale govorio je i o odjelu mladih stručnjaka čiji će posao biti razvoj i istraživan­je.

OVO JE POSLJEDNJI DIO PRVE FAZE ULAGANJA NAŠE GRUPE U HRVATSKOJ Guidalbert­o Guidi vlasnik Ducati Energije

 ?? DAMIR ŠPEHAR/ PIXSELL ?? Tvrtka danas u Ludbregu zapošljava ukupno 152 radnika
DAMIR ŠPEHAR/ PIXSELL Tvrtka danas u Ludbregu zapošljava ukupno 152 radnika
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia