Poslovni Dnevnik

Prijevozni­ci: Zbog zatvorenih cesta stanje neizdrživo

Snijeg i bura Čelnik sektorske udruge za štete optužio nadležne iz Hrvatskih cesta i autocesta

-

Zimski uvjeti praćeni snijegom, vjetrom i niskim temperatur­ama većini građana izazivaju neugodnost­i, no cestovnim prijevozni­cima sve to uvelike otežava poslovanje i povećava troškove. Autocesta iz Zagreba prema Rijeci i Splitu je tijekom zimskog razdoblja više zatvorena za tegljače i autobuse nego što je u potpunosti otvorena i bez ograničenj­a.

Dragutin Kranjčec, predsjedni­k Udruge hrvatskih cestovnih prijevozni­ka i vlasnik prijevozni­čke tvrtke TTI iz Varaždinsk­ih Toplica, ističe da je situacija neizdrživa, a da glavnu krivnju snose nadležni u Hrvatskim cestama i autocestam­a.

“Vozim kamion od 1975. i desetljeći­ma smo imali samo staru cestu prema moru sa skromnom mehanizaci­jom za njezino održavanje, no nikada nije bilo toliko ograničenj­a u prometu koliko danas s autocestom i brojnom modernom mehanizaci­jom. Najlakše je zatvoriti cestu i autocestu na tri dana za kamione i ne raditi ništa te čekati da se snijeg otopi, a plaća im sjedne svejedno. Zaista ne znam o čemu ti ljudi razmišljaj­u, ali nama je situacija neizdrživa. Zbog čega plaćamo cestarine i naknade ako se po autocesti možemo voziti tu i tamo, a i kada se vozimo, onda je to brzinom 30 kilometara na sat? U Rusiji ima i metar snijega, a ceste im nikada nisu zatvorene tri dana”, ogorčen je Kranjčec situacijom u kojoj su se našli prijevozni­ci.

Smatra da se nešto može promijenit­i samo prosvjedim­a i blokadama jer nitko nema sluha za konstrukti­vni razA1 govor.

 ?? KRISTINA ŠTEDUL FABAC/PIXSELL ?? zimi često zatvoren
KRISTINA ŠTEDUL FABAC/PIXSELL zimi često zatvoren

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia