Poslovni Dnevnik

EIB provjerava natječaj za gradnju autoceste u BiH

Sumnje Umjesto jeftinijeg hrvatskog konzorcija Hering-Viadukt izabran sarajevsko-austrijski konzorcij Euroasfalt-Strabag

-

Europska investicij­ska banka (EIB) završila je proceduru provjere provedenog natječaja oko dodjele poslova za izgradnju dionice autoceste između Zvirovića i Počitelja u BiH, što uključuje i izgradnju mosta preko Neretve, piše Večernji list. EIB, koja je ranije odobrio zajam od 100 milijuna eura za tu autocestu sljedećih će dana s tom analizom upoznati vlasti FBiH.

Potpisivan­je ugovora i cijeli posao je zaustavlje­n, iako je kompanijam­a Euroasfalt i Strabag povjerenst­vo koje je razmatralo radove dodijelilo posao zanemaruju­ći prigovore. Naime, širokobrij­eška kompanija Hering i zagrebački Konstrukto­r imali su povoljniju ponudu za izgradnju autoceste, uključujuć­i i most preko rijeke Neretve dug gotovo kilometar. Umjesto konzorcija Hering Konstrukto­r, posao je dodijeljen sarajevsko­austrijsko­m konzorciju Euroasfalt Strabag.

Nedavno je zamjenik državnog ministra prometa i veza Saša Dalipagić u medijima prozvao donedavnog direktora Autocesta FBiH Jasmina Buču kao izravno odgovornog za sklapanje sumnjivih ugovora i favorizira­nje sarajevsko­g Euroasfalt­a i Strabaga. “Povjerenst­vo za izbor izvođača u JP Autoceste BiH završila je natječajnu proceduru, na temelju koje je za dva LOTa te dionice direktor Bučo odabrao konzorcij kojeg čine tvrtke Euroasfalt i Strabag, čija ponuda je za dva LOTa ovog natječaja skuplja za punih 14 milijuna eura od ponude konzorcija hrvatskih tvrtki Hering iz Širokog Brijega i Viadukt iz Zagreba“, naveo je u priopćenju Dalipagić.

 ?? PD ?? Ugovor koji uključuje gradnju mosta nije potpisan, a cijeli posao je zaustavlje­n
PD Ugovor koji uključuje gradnju mosta nije potpisan, a cijeli posao je zaustavlje­n

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia