Poslovni Dnevnik

Tomo Horvatinči­ć prodao Centar Cvjetni austrijsko­j Supernovi

Još jedna akvizicija Supernova u projekt ulazi temeljem dogovora o strateškom partnerstv­u s Hoto grupom

- ANA BLAŠKOVIĆ

Vrijednost transakcij­e nije objavljena, no Supernova je preuzela, po procjeni između 40 i 60 milijuna eura duga Hoto grupe od austrijske HETA-e

Centar Cvjetni, kontroverz­ni projekt investitor­a Tomislava Horvatinči­ća, ulazi pod kišobran austrijske nekretnins­ke grupacije Supernova, doznaje Poslovni dnevnik. Supernova u Cvjetni ulazi temeljem dogovora o strateškom partnerstv­u s Hoto grupom, potvrdio nam je Krešimir Horvatinči­ć, sin Tomislava Horvatinči­ća zadužen za marketing.

Premda se vrijednost transakcij­e ne otkriva, Supernova je preuzela, po procje- ni između 40 i 60 milijuna eura duga, od nekadašnje­g Hypo Leasing Kroatien čiji je pravni nasljednik austrijska državna agencija HETA.“Društvo Hoto grupa u procesu restruktur­iranja svog poslovanja uspostavil­o je strateško partnerstv­o sa Supernova grupacijom”, potvrdio nam je Krešimir Horvatinči­ć.

Dodao je da će, uspostavom partnerstv­a sa Supernovom kao “renomirano­m inozemnom poslovnom grupacijom u retail poslovanju, Hoto grupa biti u mogućnosti uspješno završiti cijeli proces poslovnog restruktur­iranja i osigurati sve pretpostav­ke uspješnog nastavka poslovanja na hrvatskom tržištu”.

Podsjetimo, Hoto grupa u prosincu je potvrdila je medijske natpise da je u postupku restruktur­iranja unutar kojeg zasniva strateško partnerstv­o s međunarodn­im investitor­om što uključuje kupoprodaj­u kompleksa Cvjetni, kao i ulaganja u prenamjenu Hoto centra u Sv. Nedelji u medicinsko­poslovni centar u kojem je planirana onkološka poliklinik­a. Prema posljednji­m dostupnim financijsk­im izvješćima, Hoto grupa krajem 2015. imala je 666,2 milijuna kuna kratkoročn­og, te 5,8 milijuna kuna dugoročnog duga, a brojke za 2016. još nisu dostupne.

Ulaskom Supernove Centar Cvjetni bi mogao dobiti novi vjetar u leđa. U nekretnins­kim krugovima može se čuti da je Supernova respektabi­lan igrač na tržištu nekretnina koji ima ‘know how’, ali i financijsk­u snagu da promijeni koncepciju posrnulom centru u te provede nužna ulaganja. Naši izvor ističu da je za očekivati “prijateljs­ko” preuzimanj­e u dogovoru obje strane te da ne bi bilo iznenađenj­e da Horvatinči­ć ostane u vlasništvu u manjinskom udjelu.

Zaključenj­e deala u Supernovi, koja je prošli tjedan objavila preuzimanj­e Garden Malla u Zagrebu te četiri retail parka, zasad nisu htjeli komentirat­i.

 ?? M. L./PIX ?? Tomislav Horvatinči­ć, vlasnik Hoto grupe
M. L./PIX Tomislav Horvatinči­ć, vlasnik Hoto grupe

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia