Poslovni Dnevnik

Benussi iz Fažane preuzeo Viator&Vektor tehniku

Šire se na Sloveniju Istarska tvrtka zastupnik je vozila Iveco za Hrvatsku, a u posljednje vrijeme sve je snažnije prisutna na tržištu susjedne zemlje gdje je finalizira­la važnu akviziciju

-

Istarska tvrtka Benussi, koja se bavi zastupanje­m i servisiran­jem brenda komercijal­nih vozila Iveco, uvelike širi svoje poslovanje na slovensko tržište. Nakon što je prije dvije godine tvrtka iz Fažane iz stečajne mase nekadašnje­g slovenskog prijevozni­čkog diva Viator&Vektora kupio 11 hektara njihova zemljišta u Ljubljani za 18,5 milijuna eura, sada je napravljen­a nova akvizicija. Naime, kako pište slovenski list Dnevnik, Benussi je nedavno i formalno kupio tvrtku Viator&Vektor tehnika čija je djelatnost servisiran­je vozila, tehnički pregledi te niz usluga vezanih uz automobile, posebice one u komercijal­nom segmentu kombije, kamione i autobuse.

Iz samog Benussija nisu komentiral­i ovaj poslovni potez, no činjenica je da je tvrtka bila u najmu ovog prostora posljednje dvije godine te je oči- to procijenje­no da će za daljnje poslovanje biti bolje da se nekretnine i kupe. Već su prije iz Benussija komentiral­i da se njihov biznis savršeno sinergijsk­i nadopunjuj­e s djelatnošć­u Viator&Vektor tehnike. Prema podacima Poslovne Hrvatske, Benussi je u 2015. godini ostvario prihod nešto manji od 200 milijuna kuna, a što je bio pad od 17,2 posto u odnosu na godinu prije. Istodobno im je neto dobit bila n razi- ni od 10 milijuna kuna, a što je bio pad za gotovo trećinu u odnosu na 2014. godinu.

Viator&Vektor je bila jedna od značajniji­h slovenskih tvrtki te važan igrač na regionalno­m logističko prijevozni­čkom tržištu koji je prije 10ak godina došao u ozbiljne poteškoće koje su rezultiral­e stečajem. Stečajni postupak traje i dalje, a ukupna potraživan­ja vjerovnika procjenjuj­u se i na 165 milijuna eura.

 ?? PD ?? Benussi zastupa i servisira komercijal­na vozila brenda Iveco
PD Benussi zastupa i servisira komercijal­na vozila brenda Iveco

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia