Poslovni Dnevnik

Split dobio jeftinu taxi službu Go Green

Kontra velikih Projekt socijalnog poduzetniš­tva

- SAŠA PAPARELLA

gačije zaposliti jer Split osim u turizmu i ne daje puno šansi za posao”, objašnjava Marinić.

Taksisti Go Greena planirali su izaći na splitske ulice već prošlog ljeta no, plan im se izjalovio jer je natječaj najavljen za travanj prebačen na kolovoz. Potom su i ti rezultati poništeni pa je prošla sezona izgubljena, a novi natječaj proveden je tek u listopadu.

Sada Split ima 182 taksista kojima je grad izdao dozvole, iako za njih nema dovoljno taksi stajališta.

“Go Green je dobro rješenje za Split jer nama stajališta, iako ih imamo pravo koristiti, zapravo ne trebaju. Kad odrade vožnju, naši vozači se ne vraćaju na stajalište nego se odmah odazovu najbližem pozivatelj­u, pa nema praznih kilometara i možemo biti jeftiniji od ostalih”, kaže tajnik.

Iz Go Greena najavljuju uvođenje loyalty kartice, “s kojom će se Splićani, bez obzira je li sezona ili nije, moći voziti po cijeni od šest kuna za start i šest kuna po kilometru”. Znači li to da će cijene u sezoni zbog dolaska turista biti više?

“Cijene će ljeti biti više, ali ne zbog turista. Split ima prometni problem, u sezoni se stvara enormna gužva, ponekad vam treba 45 minuta da prevalite put od 500 metara, što ne možete namiriti cijenom od šest kuna”, objašnjava Marinić.

Na pitanje pribojava li se Ubera, tajnik Go Greena kaže:

“Ne bih puno komentirao nelojalnu konkurenci­ju, pogotovo nakon što je resorni ministar rekao da oni u RH posluju nelegalno. Vidim da Uber i dalje radi, pa mi nije jasno kakvu to poruku država šalje nama koji se držimo zakona”.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia