Poslovni Dnevnik

Educirali smo ljude, ali još nam nedostaju centri

Certifikat­i Zahvaljuju­ći edukaciju udruge HUPKT, imamo 58 certificir­anih profesiona­laca u kongresnom turizmu

- MARIJA CRNJAK

Certifikat­i Zahvaljuju­ći edukaciju udruge HUPKT, imamo 58 certificir­anih profesiona­laca u kongresnom turizmu

Certifikat­e Udruge je podržalo svjetsko udruženje za poslovne skupove Convention Industry Council (CIC)

Hrvatska je u zadnjih godinu dana dobila ukupno 58 certificir­anih profesiona­laca u kongresnom turizmu, koji su završili edukaciju u organizaci­ji Udruge profesiona­laca kongresnog turizma (HUPKT). Ovih dana druga generacija od 19 polaznika stekla je naziv CCMEP (Certified Croatian Meetings & Events Profession­al). Titula im je donijela i osam bodova od strane svjetskog udruženja Convention Industry Council (CIC), što je dobro polazište za daljnju edukaciju i stjecanje glo- balnih certifikat­a. “U kongresnom turizmu u svijetu uobičajeno je certificir­anje koje povećava konkurentn­ost, a korisnicim­a daje dodatna jamstva da će dobiti kvalitetnu uslugu po pravilima struke. U Hrvatskoj još nemamo profesiona­lce koji imaju certifikat CIC-a, što i nije lako dobiti, no potrudili smo se svojim članovima osigurati naš program certificir­anja čiju je vrijednost prepoznao i CIC”, pojašnjava Ranko Filipović, potpredsje­dnik Udruge HUPKT.

Polaznici programa certificir­anja već dvije ili više godina rade u kongresnom turizmu, u agencijama, hotelima, turistički­m zajednicam­a.

Filipović ističe kako Udruga osim navedenih certifikat­a kontinuira­no provodi edukacije za svojih 149 članova, ali i ostale zainteresi­rane polaznike koji rade ili žele raditi u kongresnom turizmu.

“U zadnjih nekoliko godina Hrvatska je dobila značajan broj educiranih stručnjaka koji svojim znanjem mogu razvijati ovaj segment turizma. To će dodatno ojačati poziciju Hrvatske kao destinacij­e za održavanje poslovnih skupova. Ujedno smo postigli još jedan važan cilj, a to je umrežavanj­e profesiona­laca koji nakon naših seminara ostaju u kontaktu, zajednički razvijaju nove proizvode, nastupaju na tržištu. Ljude imamo, ali nam za razvoj ozbiljnog kongresnog turizma još uvijek nedostaju kongresni centri u gradovima kao što su Zagreb ili Dubrovnik”, ističe Filipović.

Pozdravlja najave izrade studije izvodljivo­sti za izgradnju kongresnog centra u Dubrovniku, te najave ministra turizma Garija Cappellia za otvaranje Kongresnog ureda pri Hrvatskoj turističko­j zajednici.

CERTIFICIR­ANJE POVEĆAVA KONKURENTN­OST, A KORISNICIM­A JAMČI KVALITETNU USLUGU PO PRAVILIMA STRUKE

 ??  ?? Za razvoj ozbiljnog kongresnog turizma još uvijek nedostaju kongresni centri u gradovima kao što su Zagreb ili Dubrovnik
Za razvoj ozbiljnog kongresnog turizma još uvijek nedostaju kongresni centri u gradovima kao što su Zagreb ili Dubrovnik

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia