Poslovni Dnevnik

Slučaj Gruž seli na Upravni sud

Sporna koncesija Lučka uprava tuži ministarst­vo

- JOSIP BOHUTINSKI/VL

I novo Upravo vijeće dubrovačke Lučke uprave će, po svemu sudeći, biti protiv ugovora o koncesiji

Upravno vijeće Lučke uprave Dubrovnik na Upravnom će sudu pobijati nedavno doneseno rješenje Ministarst­va mora, prometa i infrastruk­ture da se poništi odluka tog Vijeća o raskidu predugovor­a s tvrtkom Dubrovnik Internatio­nal Cruise Port Investment­om (DICPI) za koncesiju u luci Gruž.

UV je lani donijelo odluku o raskidu predugovor­a s turskofran­cuskim konzorcije­m jer do 15. srpnja , do kad je bio krajnji rok, nije bio usklađen za konačni ugovor za koncesiju u Gružu. Nesuđeni koncesison­ari su se na tu odluku UV-a o žalili resornom ministarst­vu, koje ju je zbog procedural­nih razlga poništio i vratio na ponovno odlučivanj­e UVu. No u međuvremen­u se dogodila i

U UPRAVNO VIJEĆE IMENOVAN JE MARKO POTREBICA, JEDAN OD NAJGLASNIJ­IH PROTIVNIKA KONCESIJE ZA DICPI

promjena sastava UVa dubrovačke Lučke uprave pa je Vlada na svojoj prošloj sjednici razriješil­a članstva iz tog vijeća Žarka Koboevića kao predsjedni­ka te članove Željana Matića, Jelku Musladin, Ninu Perko i Nikolu Beusana. Za nove članove je imenovala Kristijana Pavića kao predsjedni­ka vijeća te Marka Potrebicu, Jelku Musladin, Balda Tomaševića i Svena Jesenković. Odluku o tužbi Upravnom sudu donijelo je vijeće u starom sastavu, novi će stupiti na dužnost kad odluka o njihovom imenovanju objavi u Narodnim novinama. No i novo Vijeće će, po svemu sudeći, imati isti stav prema ugovoru o koncesiji s DICPIu u Gružu, za koji i u dubrovačko­m HDZu smatraju da je nepovoljan za grad. U UV Lučke uprave Dubrovnik je imenovan i HDZov vijećnik u gradskom vijeću Marko Potrebica, koji je jedan od najglasnij­ih protivnika davanja luke Gruž u koncesiju turskofran­cuskom konzorciju po postojećim uvjetima, jer smatra da će koncesiona­r višestruko više zaraditi nego uložiti u luku.

 ?? GRGO JELAVIĆ/PIXSELL ?? Spore se zbog predugovor­a s francusko-turskom tvrtkom DICPI
GRGO JELAVIĆ/PIXSELL Spore se zbog predugovor­a s francusko-turskom tvrtkom DICPI

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia