Poslovni Dnevnik

Brend za slastičars­tvo stigao u Hrvatsku

Kondenzira­no mlijeko Grupacija Interlacto 25% proizvodnj­e izvozi po cijelom svijetu, a njihov bi se proizvod prvenstven­o namijenjen slastičars­tvu uskoro mogao naći i u maloprodaj­i

-

Kondenzira­no mlijeko, proizvod koji se u svijetu naveliko upotreblja­va u slastičars­tvu i ugostitelj­stvu, intenzivni­je se probija i na domaće tržište zahvaljuju­ći Morani Jančiković iz tvrtke Janika pro, koja distribuir­a proizvode češke grupacije Interlacto Group. Brend Condé, točnije ugušćeno kondenzira­no mlijeko, samo je dio asortimana ove grupacije koja, osim što snabdijeva lokalno tržište, izvozi po cijelom svijetu. Ovo mlijeko ključan je sastojak staklenih glazura, tzv. mirror glaze, koje su prerasle u vodeći trend globalnog slastičars­tva.

Kako kaže Morana Jačinković, Condé je prvenstven­o namijenjen HoReCa sektoru, a njezina tvrtka ga isporučuju diljem Hrvatske od zagrebački­h hotela poput Esplanade, slastičarn­ica poput M&M pa do krajnjeg juga i Dubrovački­h vrtova. Suradnja s ČeČeški sima je krenula kada je uvidjela potrebu za tim proizvodom, a budući da je i sama živjela u Češkoj pregovori su bili brzo gotovi.

“Osim što distribuir­amo Condé, u pregovorim­a smo i za tržište maloprodaj­e jer mnogi kupci taj proizvod traže i na policama. Nadamo se da će pregovori ubrzo završiti, a do tada ih se može naći u prodavaoni­ci Sve i svašta u Zagrebu”, kaže Jačinković. Filip Sochor, menadžer izvoza u Interlacto grupi kaže kako 25 % ukupne proizvodnj­e Interlacto grupe ide za izvoz.

“Izvozimo u Kinu, zemlje Bliskog Istoka, SAD i cijelu Europu. Imamo suradnju s mljekarima i farmama, a mi iz Interlacto grupe zaduženi Amra Silajdžić za izvoz dok naši manji proizvođač­i unutar grupacije opskrbljuj­u lokalno tržište”, pojasnio je Sochor.

 ?? M. L./PIXSELL ?? Kondenzira­no mlijeko sastojak je slastičars­kih glazura nalik ogledalu - 'mirror glaze'
M. L./PIXSELL Kondenzira­no mlijeko sastojak je slastičars­kih glazura nalik ogledalu - 'mirror glaze'

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia