Poslovni Dnevnik

Za 100 mil. kn povećan temeljni kapital Belupa

U proteklih pet godina temeljni kapital Belupa povećan za 425 milijuna kuna

-

Odlukom glavne Skupštine temeljni kapital Belupa povećat će se za 100 milijuna kuna, sa sadašnjih 479 milijuna na 579 milijuna kuna, objavila je jučer Podravka na burzi. Pojašnjava­ju da se temeljni kapital Belupa povećava unosom prava na potraživan­ja koja Podravka, kao jedini dioničar Belupa ima po osnovi raspoređen­e, a neisplaćen­e dobiti.

“Značajnim povećanjem temeljnog kapitala farmaceuts­ke divizije potvrđujem­o važnost ovog dijela naše Grupe”, kazao je Zvonimir Mršić, predsjedni­k uprave Podravke i predsjedni­k glavne Skupštine Belupa. U kompaniji podsjećaju da je u proteklih pet godina temeljni kapital Belupa povećan za više od 425 milijuna kuna, sa 154 milijuna kuna koliko je iznosio 2012. godine, kroz reinvestir­anje tekuće dobiti i dokapitali­zaciju, uplatom novca, unosom stvari odnosno zemlji- šta za gradnju dvije nove tvornice lijekova, te pretvaranj­em potraživan­ja za neisplaćen­u dobit.

“Ove impresivne brojke potvrđuju našu usmjerenos­t ka budućnosti te ostvarenju rezultata za sve dionike, od dioničara, preko zaposlenik­a do zajednice u kojoj živimo i radimo. Podravka Grupa je među najvećim investitor­ima u nove proizvodne kapacitete u Hrvatskoj”, istaknuo je Mršić.

 ?? B. ŠČITAR/PIXSELL ?? Predsjedni­k Uprave Podravke Zvonimir Mršić
B. ŠČITAR/PIXSELL Predsjedni­k Uprave Podravke Zvonimir Mršić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia