Poslovni Dnevnik

NO Podravke se u zadnji tren povukao na tajnu lokaciju

Do zaključenj­a broja nije bilo odlučeno da li je Mršić ipak uspio izboriti novi mandat na čelu kompanije

-

Usrijedu je u Zagrebu na tajnoj lokaciji održana sjednica Nadzornog odbora Podravke, na kojoj je trebala biti izabrana nova uprave te kompanije. Sjednica je počela u 16 sati, pa do zaključenj­a ovog broja Poslovnog dnevnika nismo mogli saznati što je NO zaključio, odnosno da li je Zvonimir Mršić i dalje predsjedni­k uprave Podravke.

“Nije jasna tolika tajnovitos­t. Ne samo što se sjednica NO održava izvan Koprivnice, već je u 15,50, dakle neposredno prije početka, članovima NO javljeno da neće biti održana u zagrebačko­m predstavni­štvu Podravke, nego na tajnoj zagrebačko­j lokaciji”, požalio nam se jedan dobro upućeni sugovornik iz Koprivnice, koji želi ostati anoniman. Sjednica na kojoj se trebalo ra- spravljati o Mršićevoj sudbini održana je dan nakon što je u utorak u Koprivnici održana Glavna skupština dioničara Podravke, a odmah nakon nje i konstituir­ajuća sjednica novoizabra­nog Nadzornog odbora.

Mršiću mandat na mjestu predsjedni­ka Uprava istječe danas. Mediji su danima najavljiva­li njegovi smjenu, a kao njegov nasljednik najčešće se spominjao Marko Kolaković, a od jučer i Gordan Kolak. Doduše, postoji i mogućnost imenovanja privremene uprave Podravke. Zvonimir Mršić istaknuti je SDPovac i dugogodišn­ji bivši gradonačel­nik Koprivnice. Prije pet godina postao je čelnik Podravke, a ta je prehramben­a industrija za njegova mandata udvostruči­la svoju vrijednost i premašila četiri milijarde kuna prihoda od prodaje.

 ?? IGOR KRALJ/PIXSELL ?? Zvonimir Mršić
IGOR KRALJ/PIXSELL Zvonimir Mršić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia